Román gólkirállyal erősített a Kazincbarcika. Interjú Vincze Richárddal a csapat vezetőedzőjével

A Kazincbarcika mindössze két ponttal van lemaradva a harmadik, talán még feljutó helytől. Éles verseny várható a tavasszal. Interjút készítettünk Vincze Richárd vezetőedzővel, aki a bajnokság közben vette át Huszák Gézától a labdarúgócsapat irányítását.

 

vincze-richard.jpg

 

– Továbbra is két pont lemaradásban vannak a talán még feljutó harmadik helytől, hiszen a legutolsó három fordulóban nem sikerült nyerniük. Bár a Nyíregyháza elleni idegenbeli döntetlen kifejezetten jónak mondható, de a DVSC-DEAC II. és a Nyírbátor elleni pontosztozkodás még sokba kerülhet. Mi volt az oka az elmaradt győzelmeknek?

– Hasonlóan látom én is a kérdést. A nyíregyi meccs – ismerve a szabolcsi csapat erejét – mindenképpen sikernek mondható, viszont az említett másik két találkozó csalódás. A Loki és a Nyírbátor ellen sem voltunk elég kreatívak, annak ellenére, hogy mindkét meccsen óriási mezőnyfölényben játszottunk, nem tudtunk megfelelő mennyiségű helyzetet kialakítani, amiknek mindenképpen meg kellett keresnünk az okát.

– Hogy sikerült a felkészülés a bajnokságra? Mennyire elégedett a csapat formájával?

– Ilyenkor minden edző azt mondja, hogy az előre eltervezett munkát megcsináltuk, készen állunk a rajtra… Nekünk a legfontosabb az volt, hogy a fentebb említett okokat megkeressük, illetve fizikálisan rendbe tegyük a társaságot. Abban biztos vagyok, hogy fizikálisan nem lesz problémája a csapatnak. Játékunkat illetően pedig az volt a legfontosabb, hogy megtaláljuk azt a játékrendszert, ami erre a társaságra a legmegfelelőbb. A csapat formáját illetően pedig óvatos vagyok, mert sokszor csalókák egy-egy csapat felkészülési eredményei. Február 13-tól kell jó formában lennünk, illetve jobban alkalmazkodni a körülményekhez, mint ellenfeleinknek (gondolok itt a műfűről fűre való átállásra).

– A napokban lehetett hallani, hogy leigazolták Lukács Raymondot, aki komoly erősítésnek tűnik. Bemutatná néhány mondatban a játékost?

– Igen hosszas tárgyalások után sikerült a Raymit idehozni. Kiváló képességű és mentalitású a 27 éves támadó, aki többek között volt  román 2. osztályú gólkirály illetve megfordult az első osztályú Astra Giorgiuban is.

– Milyen más változások lesznek a játékosállományban? Mely posztokat szeretné még megerősíteni?

– Távozott tőlünk Ondó János Tállyára, illetve Nagy Robi visszament Kisvárdára. Odrobéna Péter és Kalász Milán, akik még távozhatnak az utolsó pár napban. Az érkezők oldalát eddig a Lukács Raymi és a George Menougong erősíti. Szeretnénk még mindenképpen igazolni, így a középpályára és a védelem tengelyébe is lehet még érkező, de természetesen csak olyan játékos, aki azonnal erősítést jelent nekünk.

– Mennyire tartja reálisnak azt, hogy a következő évet a másodosztályban kezdjék? Adottak ehhez a feltételek?

– Mind anyagilag mind infrastrukturálisan biztosított lenne a második liga. Motivált vezetőség és szponzorok állnak a csapat mögött, illetve novemberben elkészült az új füves pályánk, ami nyárra kap egy új lelátót, s megfelel az nb2 követelményeinek. A klub hagyományait és szurkolóit tekintve mindenképpen fel kell, hogy jussunk. De tudom, hogy ezt ugyanígy gondolják Nyíregyen, Cegléden, Dorogon, Mosonmagyaróváron és akkor az ETO FC-t még nem is említettem. Izgalmas szezon elé nézünk…

Szécsi József