Revansot vett az Andráshida a Csornán. Interjú Horváth Mártonnal

 

horvath-marton.png

– Milyen célokkal vágtatok neki a bajnokságnak és hogyan értékeled az eddigi öt fordulót?

– A vezetőség ebben a szezonban is a biztos bennmaradást tűzte ki végső célnak, de úgy érzem ennél sokkal több van a csapatban, és ha minden meccsen legjobb tudásunk szerint teljesítünk, akkor biztos vagyok benne, hogy előkelőbb pozícióban zárhatjuk a bajnokságot. Az eddig eltelt 5 mérkőzés során 3 győzelmet és 2 vereséget szerzett a csapat. A hazai meccseinken rendre jobban teljesítünk, mint az idegenbeli találkozókon, emiatt kissé hullámzó a csapat teljesítménye. Személyes célokat is tűztem ki, még több bravúrral hozzájárulni a csapat sikereihez és több meccset lehozni kapott gól nélkül.

– Hogyan készültetek a Csorna elleni találkozóra?

– A csapat a szokásos heti 5 edzéssel készült. Plusz motivációban sem volt hiány, hiszen idegenben 3-0-s vereséget szenvedtünk a Dunaharaszti ellen, ezt mindenképpen ki akartuk javítani. Ezenkívül a múlt szezonban a Csorna csapata 1-0 vereséget mért ránk Csornán, és emiatt szerettünk volna revansot venni rajtuk. Próbáltunk úgy készülni, hogy a második labdákat a mi játékosaink gyűjtsék össze, hiszen az előző mérkőzésen ez nem igazán valósult meg. Úgy gondolom ez remekül sikerült. A mérkőzés elejétől, próbáltunk labdákat szerezni az ellenfél térfelén, ami többször össze is jött és ebből veszélyes támadásokat vezettünk. Tudtuk, hogy a Csorna játékos csapat és próbálják kihozni a labdákat, ezért toltuk feljebb a védekezésünket.

 

Videó: Baracskai Ádám

 

– Milyen volt a mérkőzés kapusszempontból? Milyen sűrűn kellett játékba avatkoznod, és szükség volt-e bravúrokra?

– Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, hiszen tudtam, hogy jó támadói vannak a Csornának és bárhonnan veszélyesek kapura. Az első félidőben nem igazán voltak lehetőségeik, azonban a második félidőre ez megváltozott. A 48. percben egy megpattant lövésből kiegyenlítettek. Ezután magasabb fokozatra kapcsoltak és elkezdtek helyzeteket kialakítani. Több veszélyes beadásuk is volt, valamint számos szögletet és szabadrúgást végezhettek el. Szerencsére ezeket nagyszerűen kivédekeztük. A 77. percben a csapat erejét mutatva egy gyors kontra után sikerült újra előnybe kerülni. Ezt már nem engedhettük ki a kezünkből és mindent elkövettünk, hogy ne tudjanak újabb gólt szerezni. A 90. percben volt egy újabb komoly helyzetük, egy szögletet követően az egyik játékosuk üresen fejelt, de sikerült hárítanom. A végén a szerencse is mellettünk állt ugyanis egy szabadrúgás után üresen érkező játékosuk egy akrobatikus mozdulat után lőtt, de szerencsére csak kapu mellé.

– Miként estek a mérkőzés góljai?

– A 15. percben egy előrevágott indítás után a csatárunk Vittman Ádi birkózott a csornai védőkkel és sikerült labdát szereznie, amit ziccerben vihetett a kapusra, aki mellett eltolta azt, de a csornaiak kapusa szabálytalankodott vele szemben, ezért jogosan 11-hez jutottunk. A büntetőt Varga Márk értékesítette. A 48. percben sikerült kiegyenlíteniük egy megpattanó lövést követően. A 77. percben egy gyors kontra után újra magunkhoz ragadtuk az előnyt, ekkor Tóth Laca futott el a szélen, a beadására remekül érkezett Vittman Ádám és a kapuba fejelt.

– A napokban töltöd be a 22. évedet. Andráshidán mennyire biztosítottak a feltételek a fejlődésedhez és milyen céljaid vannak a labdarúgásban?

– Szeretek itt játszani, remek a csapatunk, nagyon jó a közösség. Ennek is köszönhető, hogy a pályán is remek egységet alkotunk. Az itt eltöltött idő során úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem, és ezt szeretném folytatni. Ehhez sok segítséget kapok a csapat kapusedzőjétől Sáfár Csabától, akivel nagyon jó viszonyban vagyunk, sokat is beszélünk. Ő már korábban is volt kapusedzőm és nagyon sokat köszönhetek neki, és az Andráshidának is. Szeretnék minél többet fejlődni és akár magasabb osztályban is szívesen kipróbálnám magam.

Szécsi József