Reális célkitűzés lehet a hatodik hely. Interjú Ország Péterrel az Érdi VSE labdarúgójával

Az újonc Érd az ősszel nagy meglepetést okozott azzal, hogy 4-1-re nyert Óbudán. Ezúttal is sokszor állhattak fel középkezdéshez a csapatok, s most sem maradt el az érdi győzelem. Ország Péterrel a hazaiak rutinos játékosával készítettünk interjút.

 

orszag-peter.jpg

Fotó: erdi-vse.gportal.hu

 

– Ez volt a tavaszi szezon első érdi sikere. Hogyan készültetek a találkozóra?

– Nagyjából úgy, mint az összes többi mérkőzésre, de három nyeretlen meccs után mindenkin érződött, hogy itt csak egy eredmény az elfogadható számunkra.

– Az 54. percben már 3-1-re vezettetek, de sikerült egyenlítenie a Kerületnek. Hogyan tudtátok mégis megnyerni a mérkőzést?

– Nagyon akartuk a sikert, 3-3 után is hittünk benne, mentünk előre, és szerencsére újra meg tudtuk szerezni a vezetést, és egyben a győzelmet is.

– Milyen volt Kenesei Krisztián ellen játszani, aki két gólt szerzett?

– Tudtuk, hogy figyelni kell rá, még mindig nagyszerű játékos, főleg a pontrúgásai életveszélyesek. Képes olyan dolgokra, amikre mások nem, a második gólja klasszis megoldás volt.

– A nyáron jutottatok vissza az NB3-ba. Mennyivel más most a harmadosztály, mint három évvel ezelőtt?

– Erősebb és kiegyenlítettebb, mint korábban.

– Miként látod a Nyugati csoportot? Mely együttesek lehetnek a feljutók és kikből kerülhet ki a kieső?

– Feljutásra a Mosonmagyaróvárt és a Győrt várom, mindkét csapat szimpatikus, támadófutballt játszik, és véleményem szerint ők állnák meg leginkább a helyüket az NB2-ben. Kiesés szempontjából úgy gondolom, hogy a Csepel már biztonságban lehet, a kieső a mögötte levő 3 csapat közül kerülhet ki.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Az első öt helyezett már kicsit ellépett, de utána sűrű a mezőny, így jelen állás szerint a hatodik hely reális célkitűzés lehet.

Szécsi József