Ranga Máté biztos benne, hogy jövőre is NB3-as csapata lesz Szekszárdnak

Az elmúlt hétvégén a szekszárdi labdarúgók már sokadszorra igazolták azt, hogy képességeik alapján helyük van a harmadosztályban. Az biztos, hogy a Közép csoportban egyre ádázabb küzdelem várható a kieső hely elkerüléséért, hiszen még sok olyan csapat van, amely veszélyben lehet. Ranga Máté válaszolt kérdéseinkre. A 29 éves labdarúgó már 13 éve erősíti a szekszárdi labdarúgást.

– Az ezt megelőző fordulóban vereséget szenvedtetek hazai pályán a Gyulától. Milyen érzésekkel, tervekkel utaztatok Szentlőrincre?
– A Gyula elleni hazai vereség rendkívül érzékenyen érintett bennünket, ugyanis előtte a Bölcskét legyőztük idegenben és nagyon bíztunk benne, hogy a bölcskei diadalból önbizalmat merítve jól folytatjuk a szereplést. Rendet raktunk a fejeinkben és Szentlőrincen ismét (mint Bölcskén) egy rendkívül egységes, motivált Szekszárdi UFC vette fel a harcot. Nagyon értékes győzelmet arattunk.
– Már az ötödik percben vezetést szereztetek. Miként találtatok a hálóba?
– A gólunk Arena Ármin 25 méteres indításából alakult ki, melynek címzettje én voltam, ezt egy érintésből Fejes Péter elé tálaltam (kifejezetten kérésére) és ő biztos lábbal elhelyezte a kapu hosszú sarkában a labdát. Az ő csatárteljesítménye kulcsmomentuma (lesz) a tavaszi szereplésünknek.
– Azt követően melyik csapatnak volt több helyzete?
– Gólveszélyes kontrákat vezettünk az első félidőben, a második játékrészben viszont a hazaiak lehetőségei domináltak. A labdabirtoklási adatok az ő fölényüket tükrözik, mi pedig köszöntük szépen elhoztuk a 3 pontot és meghagytuk nekik ezeket a részsikereket.
– A játékvezető két piros lapot is kiosztott a találkozón. Durva volt a mérkőzés?
– Egészséges agresszivitással lépett pályára mindkét csapat és több kisebb-nagyobb szabálytalanság okán érkeztek sorban a focistákhoz a sárga lapok, aztán úgy alakult, hogy a csapatok 1-1 emberénél feltorlódott több azonos színű papír. Nem érzékeltem durvaságot a mérkőzésen.
– Szombaton végre elkerültetek az utolsó helyről, de csak egy napra, hiszen a Hódmezővásárhely is nyert. Miként látod bennmaradási esélyeiteket?
– Az NB3 Közép csoport friss tabelláját böngésző sportkedvelőknek akár már jövő héten a sereghajtó pozíciónál feljebb kell keresniük a Szekszárdi UFC csapatát és nem azért, mert fordítva fogják a napilapot vagy hackertámadás érte az adatbank.mlsz.hu-t. Bennmaradunk és a jövő szezonokban meghatározó csapata leszünk ezen osztálynak, hiszen tudom, mi lakozik meghatározó csapattársaimban, tehetséges fiatal játékosainkban.

Szécsi József