Pölöskei Péter új kihívásokat keresve Pesterzsébetről Füzesgyarmatra igazolt

Fotó: Füzesgyarmati SK

 

– Meglepődtem, hogy eligazoltál az ESMTK-tól Füzesgyarmatra. Miért döntöttél a távozás mellett?

– Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hiszen második helyen végeztünk a bajnokságban, minden meccsen pályára léptem, mégis az volt bennem, hogy váltanom kell. Mivel az elmúlt 7 évben mindig vagy budapesti, vagy hozzá közeli csapatokban szerepeltem, úgy éreztem kicsit ki kell szakadnom ebből a légkörből. Több megkeresésem is volt, de én olyan csapatba akartam menni ahol amellett, hogy minden feltétel adott, van előre lépési lehetőség is, így kerültem végül Füzesgyarmatra.

– Hogyan értékeled a Pesterzsébeten eltöltött 1 évet?

– Pozitívan értékelem mindenképp a szezont, hiszen ezüstérmesek lettünk. Az őszi szezonban kiemelkedőt nyújtott a csapat hazai pályán és idegenben is egyaránt. A télen jó felkészülést követően a tavaszi szezon már nem úgy jött össze, ahogy azt mi elterveztük, kezdve az elmaradt mérkőzésektől Boda Józsi súlyos sérüléséig, de szerencsére még így is olyan pontelőnyünk volt, hogy fel tudtunk érni a dobogó 2. fokára, amit mind a csapat, mind a vezetők, mind pedig a szurkolók megérdemeltek és remélem jövőre is hasonlóan sikeresek lesznek!

– Azt hiszem, hogy az összes meccsen szerepeltél. Melyik mérkőzésre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Így van, szerencsére minden meccsen lehetőséghez jutottam 1 meccs kivételével az összesen kezdőként léptem pályára. A legemlékezetesebb számomra a Putnok ellen idegenben aratott siker. A Putnok az egész szezonban ott volt a nyakunkon így nagyon kellett az a győzelem és a csapatmunkának köszönhetően 0-1-re meg is nyertük azt a meccset és utána elég hangosan meg is ünnepeltük a vendég “öltözőben”.

– Az ősszel 1-0-ra legyőztétek az ESMTK-val új csapatodat, amelyen éppen te szerezted a gólt, majd tavasszal már a Füzesgyarmat nyert 2-0-ra. Miként emlékszel vissza ezekre a találkozókra?

– Igen, ősszel otthon nyertünk egy kiegyenlített mérkőzésen, szerencsére gólt tudtam szerezni egy átlövésből, ami el is döntötte a meccset. Tavasszal pont egy hullámvölgy közepén látogattunk a Füzesgyarmathoz, sérültjeink eltiltottjaink voltak, ráadásul nem is ment úgy a csapatnak. A játékkal ott se volt gond, de egyszerűen a gólok nem akartak összejönni, a Gyarmat pedig 2 kontrából rúgott 2 gólt és meg is nyerte a meccset.

– Füzesgyarmat nincs túl közel Budapesthez. Úgy vélem, hogy teljesen át kell alakítani az életedet. Megéri ez számodra?

– Nincs, valóban nincs, viszont cserébe nagyon messze van! Viccet félre téve az országon belül úgy gondolom, hogy nincsenek olyan nagy távolságok, ami már kényelmetlen lenne vagy megoldhatatlan. Nyilván át kell rendeznem mindent az életemben, hiszen a Barátnőm Budapesten él, dolgozik, így ő sajnos nem tud velem tartani, de minden héten haza fogok jönni Budapestre, illetve amikor tud Ő is lejön hozzám. Egy kis vigaszt nyújt, hogy a 2 kiskutyánkból az egyik velem tarthat.

– Rajtad kívül még 4 másik labdarúgó leigazolásáról is hallani lehetett. Úgy tűnik, hogy komoly céljai vannak a Füzesgyarmatnak. Elképzelhető, hogy megcélozzátok a másodosztályt?

– Erről nem tudok nyilatkozni, hiszen a célkitűzést mindig a felkészülés elején közlik a csapattal. Akármi a cél én segíteni megyek Füzesgyarmatra és remélem, hogy tudok is. A feltételek, a körülmények, a játékosok és minden adott egy jó szerepléshez, amit remélem a pályán meg is valósítunk!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply