Polényi Tamás arra számít, hogy a Tiszaújváros elindul felfelé a tabellán

Akár a legjobb nyolc közé is bejuthat a Tiszaújváros a Magyar Kupában, s úgy tűnik, hogy a bajnokságban is kezd a csapat magára találni. Polényi Tamás a csapat egyik meghatározó játékosa válaszolt kérdéseinkre.

 

polenyi_tamas.jpg

Fotó: www.fctiszaujvaros.hu.

 

– Eredményes hetet zártatok. A Magyar Kupában az élvonalbeli Paks kiejtésével bejutottatok a legjobb tizenhat együttes közé, míg a bajnokságban véget ért nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatotok. Kezdjük először a Magyar Kupával, ahol hétgólos fordulatos meccset játszottatok. Milyen volt a találkozó képe és mennyire volt megérdemelt a továbbjutásotok?

– Véleményem szerint megérdemelt a továbbjutás, mert az a csapat amelyik NB1-es ellenfele ellen 4 gólt szerez, az nem érdemtelenül jut tovább. Góllal kezdtük a mérkőzést, Bussy Dávid szép mozdulattal emelte át a labdát az ellenfél kapusa fölött, majd egy kiugratás után Kovács Szili higgadtan passzolta a labdát a kapu jobb alsó sarkába. Az első félidő közepén kaptunk egy kétes 11-est, amit értékesítettek a vendégek. Majd egy percre rá akcióból is betaláltak. A Második félidőben Bussy szabadrúgásból, majd a csereként beállt Katona akcióból talált be. 4-2-es állásnál ismét büntetőt ítéltek ellenünk, amit Tóth Csabi hárított. A hajrában már csak szépíteni tudtak a vendégek.

– Azt is tudjuk már, hogy a legjobb nyolc közé jutásért egy alacsonyabb osztályú ellenféllel kell majd megküzdenetek. Hogyan látod az esélyeket?

– Számomra ismeretlen az Inter CDF csapat, annyit tudok róluk, – ami az MLSZ adatbankban megtalálható – hogy Tóth Sanyi mellett a sok külföldi játékosból álló keret valószínűleg nem véletlenül vezeti a BLASZ 1-et. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a 8 közé jussunk.

– Térjünk rá a szombati Tállya elleni mérkőzésre. A 33. percben vezetést szereztetek, de 10 perccel a vége előtt egyenlített a Tállya. Nem adtátok fel, s a 87. percben kiharcoltátok a győzelmet. Mi változott a csapatotoknál? Mi kellett ehhez a két sikerhez?

– A bajnokságban az utolsó két fordulótól eltekintve végig jól játszottunk, csak sajnos eredménytelenül, mert kimaradtak a kidolgozott helyzeteink. A Tállya elleni mérkőzésen nem játszottunk jól, de az látszott, hogy mindenféleképpen győzni akarunk. Az első félidőben nem nagyon volt helyzet egyik oldalon sem. A 33. percben jobb oldalt vonal mellett kaptam egy passzt, bevittem a labdát a védők között, a 16-os vonalán betoltam a kapu felé és ellőttem a rövid felső sarkot. A második félidőben érezni lehetett a szerdai kupameccset a lábakban, illetve én éreztem magamon a 3,5 hetes kihagyást (részlegesen szakadt a külső bokaszalagom az előző MK fordulóban). A vége előtt 10 perccel kiegyenlítettek a vendégek, de valahogy ott volt bennem az érzés, hogy nyerni fogunk és ezt az érzést megerősítette bennem Katona azzal, hogy a 87. percben meglőtte a találkozó győztes gólját, ami a csapat számára rendkívül fontos volt. Remélem ez a győzelem ad nekünk egy olyan lendületet, amivel elindulunk felfelé a tabellán.

– Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén és mely csapatokat érzed leginkább esélyesnek a feljutásra?

– Szeretném, ha kihozná a csapat magából a maximumot és minél előrébb végeznénk. Az 1-6 pozíció bármelyikével elégedett lennék. A mezőnyből magasan kiemelkedik a Nyíregyháza, ők lesznek az egyik feljutó, mellettük a másik csapat nagy csata árán fogja kiharcolni az NB2-es tagságot.

 Szécsi József