Pergel Bence két gólt lőtt a SZEOL-nak. Meglepetést okozott a Szentlőrinc SE

A Szentlőrinc elleni meglepő vereségével, a SZEOL alighanem kiszállt az első helyért folytatott versenyből. A mérkőzés hősével, a kétszer is a szegediek hálójába találó Pergel Pencével beszélgettünk.

 

– A SZEOL elleni mérkőzést megelőzően, idén négy tétmeccset játszottatok, s egyiket sem sikerült megnyernetek. Milyen hangulatban készültetek erre az összecsapásra?

– A tavaszi szezon kezdetén senki sem gondolta volna, hogy 4 meccs után győzelem nélkül fog állni a csapat. A dabasi mérkőzés után az öltözőben a szakmai stáb és a csapat átbeszélte a hibákat, amin változtatni kell a győzelem megszerzéséhez. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz ezért már a hét elején koncentráltabban edzettünk.

 – Szegeden végül is egy döntetlen sem lett volna rossz eredmény. Milyen taktikával léptetek pályára?

– Az első félidőben zártabban védekeztünk, próbáltunk kontrára építeni, majd a második félidőben feljebb toltuk a védekezésünket ezzel megzavarva a SZEOL addigi játékát.

 – A 22. percben vezetéshez jutottak a hazaiak. Milyen volt a meccs képe, melyik együttesnek volt több helyzete?

– Mély talajú pályán nehezen lehetett taktikusan játszani, egy védelmi hiba után ellenfelünk megszerezte a vezetést, az első “sokk” után összeszedtük magunkat és próbáltuk a saját játékunkat játszani. Mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre, de a Szeged nem tudta tovább növelni előnyét.

– A második félidőben a te két góloddal sikerült fordítani, aztán Dudás Dániel is az ellenfél hálójába talált. Felelevenítenéd számunkra miként estek ezek a gólok?

– A második félidőben egy teljesen más Szentlőrinc jött a pályára. Többet támadtunk, próbáltuk hibára kényszeríteni az ellenfelet. Az 53. percben egy baloldali szabadrúgás után a kapus a labdát csak ütni tudta erre csapott le Tihanyi Olivér, akinek beadását sikerült fejjel a hálóba juttatni. Az 58. percben ismét egy bal oldali támadás után Vajda Roland beadását jobbal a hosszú sarokba passzoltam. Majd a 78. percben egy jogosan megítélt 11-es után Dudás Dániel higgadtan a hálóba lőtte a labdát.

– A forduló egyik meglepetését okoztátok. Mennyire érzed reálisnak az eredményt?

– A 2. félidei játék alapján véleményem szerint megérdemelten nyertünk.

– Alig több mint egy éve még a Fradi labdarúgója voltál, és többek között helyet kaptál az első csapat BKV Előre elleni felkészülési mérkőzésén, ahol két gólt és egy gólpasszt jegyezhettek fel a neved mellé. Mi történt veled azóta? Hogyan kerültél Szentlőrincre?

– A Fradiban eltöltött 2 év alatt rengeteg élményben volt részem, rengeteget dolgoztam azért, hogy akár egy edzőmeccs erejéig a Fradi felnőtt csapatában játszhassak. Stabil játékosa voltam az Utánpótlás csapatnak, majd nyáron megkaptam az első profi szerződésemet. A nyáron Soroksárra kerültem, de itt kevés játéklehetőséget kaptam. Elgondolkodtam a váltáson, majd mikor Fekete Tivadar felhívott egyből igen-t mondtam, amit azóta sem bántam meg, mivel egy nagyszerű közegbe kerültem.

– Hogyan tervezed további játékospályafutásodat, illetve látsz-e esélyt arra, hogy idővel visszakerülj a Fradiba?

– Jelenleg csak a Szentlőrincre koncentrálok, itt szeretnék bizonyítani és minél jobb teljesítményt nyújtani. Persze mindenki NB1-ről és külföldi karrierről álmodik, de hosszú és kemény munka vár még rám. Ha lehetőségem lenne a Fradi csapatában játszani az csak hab lenne a tortán.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply