Parádés hazai mérleggel ötödik lett a Csorna. Interjú Bognár Zsolt vezetőedzővel

 

bognar-zsolt-csorna.jpg

– Amikor márciusban beszéltünk, akkor azt mondtad, hogy szeretnétek az első öt hely valamelyikére odaérni. Végül sikerült tartani a célkitűzést, hiszen ötödikek lettetek. Teljes mértékben elégedett vagy a csapat tavaszi teljesítményével, vagy maradt benned hiányérzet?

– Mikor elkezdődött a tavasz, valóban az első ötben szerettünk volna végezni, ami sikerült is, de csak rajtunk múlt, hogy nem tudtunk előrébb végezni. Ez annak köszönhető, hogy idegenben gyengébben szerepeltünk. A hazai mérleg viszont önmagáért beszél hisz egy döntetlen mellett a többi mérkőzést megnyertük.

– Tavasszal az élcsoport tagjai közül legyőztétek az Érdet, a Kaposvárt és a Puskás Akadémiát is. Melyik mérkőzésre gondolsz vissza a legszívesebben?

– Az Érd és a Kaposvár legyőzése nagy dolog volt, de a Puskás legyőzése idegenben ennél is nagyobb, mert kettős emberhátrányban sikerült megfordítani a mérkőzést.

– Mely játékosok nyújtották a legjobb teljesítményt a bajnokság során? Kikkel voltál a leginkább elégedett?

– Az egész csapat teljesítményével elégedett vagyok, ami a tavaszt illeti, hisz kevesen voltunk és ennek tudatában ez az ötödik hely igen is jelentős dolog számunkra. Voltak kiemelkedő teljesítmények hisz a Sánta, Császár, Zámbó hármas szinte minden meccsen hiba nélkül oldotta meg a védekezést, Weitner és Czanik pedig a támadásokban nyújtott kiemelkedőt, de úgy gondolom csapatként értük el ezt a szép eredményt. És a jövőben is szeretném, ha így lenne, hisz a csapat a legfontosabb és mindenek felett van, és ennek tudatában szeretnénk igazolni.

– Miként zajlik majd a felkészülésetek? Mikor kezditek majd el a munkát?

– Július 7-én kezdjük a felkészülést hazai környezetben, ahol minden feltétel adott arra, hogy mind fizikálisan, ezért Varga Laci kollégám a felelős, mind taktikailag fejlődjünk. Szeretnénk legalább úgy szerepelni, ahogy eddig, de bízom benne hogy sikerül előrébb lépnünk ezen a téren is.

Szécsi József