Öt mérkőzésen nyolc gól. Ő szerezte a Paks tartalékcsapatának eddigi összes gólját. Interjú Jelena Richárddal

Gólvágó kopogtat, dörömböl az élvonal képzeletbeli kapuján. A 18 éves játékos négy gólt lőtt a hétvégén. Jelena Richárddal a Paks II. csapatának játékosával beszélgettünk.

jelena-richard.jpg

 

– A Szentlőrinc ellen mesternégyest értél el mely nem sokszor adatik meg egy csatár életében. Hogyan estek góljaid?

– Igen sikerült négy gólt rúgnom, remélem, hogy a szezonban még jó párszor betalálok, de az a legfontosabb, hogy itthon tartottuk a 3 pontot. A második percben egy kontraakció végén 12 méterről a hosszúba bombáztam, ez volt az első. A következő gólomnál egy jobb oldali beadást 5 méterről a hosszúba helyeztem. A harmadiknál egy oldalszabadrúgásra értem oda elsőként, amit 6 méterről pattanás nélkül elhelyeztem a kapus mellett. A mérkőzés vége felé pedig 18 méterről kilőttem a rövid sarkot.

 

Videó: TV8 Sport

A mérkőzésről készült összefoglalót a Generál International Transport támogatásával láthatják

 

– A Paks II. csapata az eddigi hat forduló alatt 8 gólt lőtt. Ennek az adatnak az az érdekessége, hogy az összes találatot egyedül te szerezted, pedig csak ötször léptél pályára. Mi ennek az oka?

– Ez egy érdekes adat. Örülök annak, hogy góljaimmal segíteni tudom a csapatot. Hála isten vannak nálunk nagyon kreatív játékosok, akik nagyszerű passzokkal, indításokkal látnak el. Eddig a labdák nagy része a támadások végén rám jött ki, ezért sikerült ennyi gólt szereznem, de nem csak nekem köszönhető a siker.

– Már több alkalommal is lehetőséget kaptál az első csapatban, de még csak nagyon rövid időszakokra. Ez az ősz elhozza majd az áttörést?

– Igen, nagyon örülök annak, hogy ilyen fiatalon ott tudok lenni az NB1-ben, igyekszem úgy teljesíteni, hogy minél több lehetőséget kapjak. Remélem, hogy az ősz elhozza az áttörést, viszont nincs könnyű dolgom mivel nagyszerű labdarúgók vannak egy poszton velem, gondolok itt Haraszti Zsoltra vagy éppen Hahn Jánosra.

– A Honvédnál szabadon igazolhatóvá váltál, s így kerültél Paksra. Mi volt az oka a váltásnak?

– A kispestieknél az utánpótlásból kerültem fel az NB1-es együtteshez, ahol egy jó felkészülést követően kétszer pályára is léptem. Ezután profi szerződést ajánlott a Honvéd, de emellett több klub is érdeklődni kezdett irántam, többek közt a Paks is, amely nagyon meggyőző volt és egyből rábólintottam az ajánlatra.

– Melyik poszton érzed igazán jól magad, s melyik lábadat tudod jobban használni?

– Center poszton tudom a legjobbat nyújtani. Ballábas vagyok, ami ritka a focistáknál, úgy hogy szerencsésnek tartom magam emiatt.

– Van-e játékospéldaképed és milyen célokat tűztél magad elé a labdarúgásban?

– Nagyon tetszik Diego Costa (Chelsea) játéka, ő a példaképem. Egyszer majd szeretnék külföldön játszani, de most az a célom hogy itt Pakson bekerüljek az NB1-es kezdőcsapatba, és minél több gólt lőjek. Még sokat kell edzenem, hogy ezeket a célokat elérjem.

Szécsi József