Összességében megérdemelt a győzelmünk. Interjú Tóth Márkkal

A Dabas elleni győzelmével már kilencedik helyre jött fel a Szentlőrinc SE. A csapat egyik legjobbját, Tóth Márkot kérdeztük.

 

toth-mark.jpg

 

– Úgy vélem, hogy várakozáson felül szerepeltek a bajnokságban, s a Dabas elleni sikeretek a forduló egyik meglepetésének számít. Hogyan értékeled a mérkőzést?

– Külső szemlélőként bizonyára sokan felkapták a fejüket az eredmény láttán, de mi egész héten úgy készültünk, hogy mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Úgy vélem összességében megérdemelt a győzelmünk.

– Már nagyon korán, a tizedik percben kétgólos előnybe kerültetek. Hogyan estek góljaitok?

– A meccs elején egyből nyomás alá helyeztük ellenfelünket. Az első gólunk egy jobb oldali beadás után született, az ellenfél belső védőjének lábáról pattant a labda a kapujukba. Pár percre rá Turi Tomi adott Vukannak forintos ziccerpasszt, aki értékesítette a lehetőséget.

– Ezt követően milyen volt a meccs képe? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Az első félidőben úgy gondolom a kezünkben tartottuk az irányítást, viszont a második játékrészben tudatosan hátrébb vontuk a védekezésünket, ekkor már a Dabas irányított. Úgy érzem fölényük csak meddő mezőnyfölény volt, helyzetekben nem mutatkozott meg.

– Ellenfeletek csak a 90. percben szépített. Volt lehetőségük az egyenlítésre?

– Ha előbb szerzik meg szépítő góljukat, okozhattak volna meleg pillanatokat, de én a két gólunk után egy másodpercig sem éreztem veszélyben a győzelmünket.

– Alig múltál húsz éves, s ebben a bajnokságban is, de az előzőben is az egyik alapembere voltál a Szentlőrincnek. Hogy látod, miben kell még fejlődnöd, s milyen további terveid vannak a labdarúgásban?

– Úgy gondolom, hogy legfőképp fejben kell fejlődjek, vannak meccsek amikor minden összejön és van amikor kevésbé. Állandósítanom kéne a formámat, hogy mindig hozzak egy erős átlagot. Szeretnék a legmagasabb osztályban futballozni, de ehhez jobban kell teljesítenem a jövőben.

– Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Ebben az osztályban a felfele kilógó Kozármislenyen kívül mindenki legyőzhet mindenkit, ezért nehéz belőni hol végzünk a végelszámlálásnál. A 6-8. helyek egyikével én elégedett lennék. 

Szécsi József