Összességében a negyedik hely nagyon jó eredmény. Interjú Barthel Gáborral

Jelenleg hét ponttal van lemaradva a Hatvan labdarúgócsapata a harmadik helyezett Cigándtól, akitől néhány hete „hatpontos” mérkőzésen vereséget szenvedett. A Heves megyei együttesnél szó sincs elkeseredésről, olyannyira nem hogy a hétvégén már legyőzték a REAC csapatát. Barthel Gábort a hatvaniak védőjét kérdeztük.

 

barthel-gabor-1.jpg

 

– Hogyan értékeled az eddigi bajnoki szerepléseteket?

– Összességében a negyedik hely nagyon jó eredmény. De sajnálatos módon voltak olyan nem várt vereségek, főként az őszi szezonban, amelyeket ha nem szenvedünk el akár feljutó helyen is állhatnánk.

– Két hét volt kiheverni a Cigánd elleni meccset. Hogyan készültetek a REAC ellen?

– A helyzet nekünk kedvezett, hiszen a szabad hétvége segített a csapatnak mentálisan és fizikálisan is feltöltődni. Igyekezett mindenki teljes erőbedobással az előttünk álló feladatra koncentrálni. Egy bajnokságban minden mérkőzés  fontos, ezért a REAC elleni meccsre is ugyanúgy készültünk, mint a többire.

– A 82. percig kellett várni, amíg sikerült gólt szereznetek, s aztán még egyszer betaláltatok ellenfeletek hálójába. Milyen volt a mérkőzés? Mely csapat támadott többet?

– A meccs jelentős része alatt mi uraltuk a játékot, de sajnos elég hosszú ideig nem sikerült betalálni. Az ellenfél pontrúgásokkal és kontrákkal próbált visszavágni, hiszen amint labdát szereztek igyekeztek a kapunkba juttatni. A mérkőzés végének közeledtével az idő nyomást gyakorolt ránk. Bizonyítanunk kellett. Így a 82. percben az első, majd nem sokkal utána a második gól is megszületett.

– Miként estek a góljaitok?

– Purzsa Máté jobbszélről betört a 16-oson belülre és a második hullámban érkező Ficsor Richárdnak gurította a labdát. Aki, a hosszúba lőtt. Így megszerezte első gólunkat. A következő találatunknál Ficsor Richárd az ellenfél 16-osánál labdát szerzett és rögtön Kész Tiborhoz juttatta, aki gyors labdaátvétel után a hosszúsarokba juttatta a labdát.

– Még a 21. évedet sem töltötted be, de már harmadik éve stabilan játszol Hatvanban. Milyen poszton érzed igazán jól magad?

– Három évvel ezelőtt, amikor sikerült bekerülnöm az FC Hatvan felnőtt csapatába kezdetben a jobb hátvédek sorát erősítettem. Ezt a posztot is szerettem, hiszen elősegíthettem a támadások nagy részét. Kis idő elteltével belsővédőként is kipróbálhattam magam. Eleinte még váltakozva hol jobb, hol belső védőként játszottam. De nagyjából másfél éve kialakítottam a stabil helyemet belsővédőként. Most már én is úgy érzem, hogy ez a poszt hozza ki a legerősebb oldalamat.

– Milyen terveid vannak a labdarúgásban?

– Terveim szerint két, de maximum három éven belül szeretnék NB2-es csapatban játszani. Ameddig majd lehetőségeim és tudásom/tehetségem engedi, szeretnék minél feljebb kerülni. Természetesen addig még van, amiben fejlődnöm kell, de elég kitartást érzek magamban ahhoz, hogy elérhessem a céljaimat.

– Miként látod a hatvani labdarúgás jelenlegi helyzetét, látsz-e esélyt arra, hogy belátható időn belül felkerüljetek a másodosztályba?

– Valószínűleg hatvani születésem miatt is húz a szívem az FC Hatvanhoz. Érzek annyi potenciált, mind a csapatban, mind az egyesületben, hogy felkerülhessünk az NB2-be. Bár az idei szezon már a vége felé tart mégis még mindig sok minden történhet, amely befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét. A hátra lévő hat fordulóban is azon leszünk, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Ám sajnos már nem csak rajtunk múlik, hogy feljutó helyen végzünk-e a tabellán.

Szécsi József