Ősszel játékosként, tavasszal vezetőedzőként segíti a csornai labdarúgást. Interjú Bognár Zsolttal

A csornai labdarúgók Hannich Péter irányításával kezdték a bajnoki évet, s kilenc forduló után hét győzelmet és egy döntetlent elérve (megelőzve a Kaposvárt és a Győrt) a második helyen álltak. Aztán megtört a lendület, és öt meccsből mindössze négy pontot tudtak csak szerezni, s ez Hannich Péter állásába került. Az utolsó négy fordulóban Urbán Flórián ült a kispadra, de nem jött be az edzőváltás, zsinórban három vereséget szenvedtek, s mindössze az utolsó mérkőzést tudták megnyerni. A tavaszi szezonra való felkészülést új szakemberrel kezdték el. Bognár Zsolt az ősszel még játékosként segítette az együttest, s korábban egy rövid időszakig már volt a csapat vezetőedzője.

 

bognar-zsolt-csorna.jpg

 

– Nemrégiben a vezetőség úgy döntött, hogy te leszel a vezetőedző. Milyen elvárásokat fogalmaztak meg veled és a csapattal szemben?

– Az elnök úr és az elnökség nekem szavazott bizalmat, amit a játékoskeret ismeretében örömmel vállaltam el. Az elvárások nem változtak szeretnénk minél jobban szerepelni és sok örömet szerezni a csornai szurkolóknak.

– Labdarúgóként továbbra is szerepet vállalsz majd a tavaszi szezon folyamán?

– Nagyon sajnálom, de a játékot nem tudom folytatni, mert teljes mértékben az edzőségre szeretnék koncentrálni és szeretnék bizonyítani. De ismerve magamat az edzéseket nem fogom abbahagyni, mert foci és sport nélkül nem tudok létezni.

– Mely posztokat szeretnéd megerősíteni?

– Három játékos távozott, én pedig kiestem, így két-három labdarúgó érkezése várható, elsősorban védőt és támadót szeretnénk igazolni.

 

Videó: Baracskai Ádám

 

– Mikor kezdtétek meg a felkészülést? Az elkövetkező napok hideg időjárása okoz-e valamilyenfajta fennakadást? Hol és milyen formában fogtok edzeni?

– Január 5-én megkezdtük a felkészülést az egyesület műfüves pályáján, ahol mindenféle időjárásban megfelelő munkát tudunk végezni, de lesznek termi edzéseink is ahol a fizikai felkészítést fogjuk elvégezni. Ebben segítségemre lesz Varga László edzőkollégám.

– Lehet-e már tudni, hogy mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

– Lesznek felkészülési meccseink és részt veszünk a már hagyományos Alcufer kupán a Gyirmót FC szervezésében.

Szécsi József