Orosházáról az NB I-be, avagy egy álom valóra vált

Nagy Zsolt, az orosházi ifjú labdarúgó pályára lépett az Újpest FC felnőtt csapatában


A nyereményeket a www.focifan.hu weboldal ajánlotta fel.

Betkó Tamás interjúja, amellyel részt vesz az Interjúversenyben

A koronavírus elérte az Újpest keretét is, így a hétvégi bajnoki mérkőzésen több ifjúsági korú játékos szerepet kapott az MTK elleni NB I-es találkozón. Kezdőként lépett pályára az OMTK-ULE csapatából négy éve a fővárosba igazolt, 18 éves Nagy Zsolt.

Nagy Zsolt vasárnap debütált az NB I-ben (Fotó: www.újpestfc.hu)

– Tíz éves koromban kezdtem el focizni Berta József korosztályos csapatában, ezután Boér Gábor, majd Buza Barnabás egyengette utamat. Mindhárman hozzájárultak a fejlődésemhez. Az akkori csapatból együtt játszottam Szabó Áronnal, Kocsis Kevinnel, Fehér Bencével, Rácz Adriánnal, Selmeczy Kevinnel, akik mára a felnőtt OMTK-ULE csapatát erősítik. Később, 14 éves koromban sikerült az Újpest FC U15-ös csapatába igazolnom, ez számomra nagy lépcsőfoknak számított. Jelenleg az Újpest NB III-as keretével edzek, mérkőzésekre pedig az U19-es korosztályban kapok szerepet – vázolta a fiatal labdarúgó a pályafutásának fontosabb állomásait.

Az OMTK-ULE mezében (Fotó: család)

Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy vasárnap életed első NB I-es mérkőzését játszhatod?

– Mikor megtudtam, hogy kezdeni fogok az NB I-es csapatban, nagy bizonyítási kényszer volt bennem, hiszen azért dolgozom nap mint nap, hogy profi labdarúgóként pályára léphessek.  Személy szerint izgulós típus vagyok, de ezen a mérkőzésen inkább drukk volt bennem, mintsem félelem. Próbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból és a játékra koncentrálni. Első félidőben inkább a ritmust próbáltam felvenni, kicsit keveset volt nálam a labda. A második játékrészben ez sikerült, így többször is be tudtam avatkozni a játékba.

Nagy Zsolt álma valóra vált (Fotó: www.újpestfc.hu)

Szép dolog a szerénység, a tv kommentátora többször is dicsérte a megoldásaidat, majd az első tv-s interjúd is elkészült.

– Mindig a földön jártam, a sikerekért megdolgozom és megbecsülöm. A szüleim szerénységre neveltek és arra, hogy tanuljam meg helyén kezelni a dolgokat. Ez a kezdet, még nagyon sok munka vár rám a célom eléréséhez. A tv-s interjú valóban az első volt, de remélem, nem az utolsó.

Hogyan tovább?

– Első lépés, hogy bekerüljek az NB III-as kezdő csapatba! Továbbra is keményen dolgozok, a jövőt tekintve szeretnék egyre több szerepet kapni az első csapatban. Itt köszönöm meg a családomnak, hogy támogatnak, bíznak bennem és mindig mellettem állnak. Nélkülük ez a mai nap nem sikerülhetett volna, így egy álmom vált valóra!

Be the first to comment

Leave a Reply