Önbizalomnövelő győzelmet aratott a Dunaharaszti. Interjú Rétsági Ákossal

 

retsagi-akos.jpg

– Három mérkőzésből egy pontot szerezve kezdtétek a bajnokságot. Ezek után annak, aki nem látta a találkozót, meglepőnek tűnhetett az Andráshida elleni háromgólos győzelmetek. Tényleg ilyen sima volt a meccs?
– Nem kezdtük jól a szezont az biztos. Számomra csalódás volt az idénykezdet, többet vártam a csapattól is és magamtól is, úgyhogy nagyon fontos volt ez a győzelem, hogy újra legyen önbizalmunk és tudjunk miből építkezni. A 3-0 ellenére nem volt sima a mérkőzés. Bár végig uraltuk a meccset, egy-egy periódusa volt az ellenfélnek is, mikor nyomást próbált gyakorolni ránk, de sikerült megoldanunk ezt és megérdemelten nyertünk.
– Miként estek a gólok?
– Az első gólunknál egy szép akció végén Bíró Tomi beadását a kapus még kiütötte, de Rusvay Geri a kipattanót a hálóba lőtte. A másodiknál Mészáros Danival szemben szabálytalankodtak és a tizenegyest Rusvay Geri magabiztosan értékesítette. A harmadik találat az elsőhöz hasonlóan egy szép akció végén történt, Bíró Tomi centerezésére érkezett a legjobb ütemben Mendebaba Szasa.
– Mennyire voltál elégedett a saját, illetve a csapatod teljesítményével?
– Ezen a mérkőzésen szerintem, mindenki profi módon játszott. Amit az edzőnk kért, azt maximálisan betartottuk, nem lehetett panasz most a csapatra.
– Hosszú évek óta, már majdnem 10 éve vagy a Dunaharaszti labdarúgója, nagyon sok sikerben volt részed a csapattal, voltatok bajnokok, de több esetben is dobogós helyen végeztetek. Milyennek látod a labdarúgás jelenlegi helyzetét a DMTK-nál?
– Hosszú idő ez a közel tíz év, bátran mondhatom, hogy sok sikerben volt részem. Amit NB3-as szinten el lehetett érni, azt elértük. A klub és a város is próbál folyamatosan fejlődni. Az bizonyos, hogy ugyan nem a mienk a legtehetősebb egyesület a környéken, ennek ellenére hosszú évek óta stabilan, megbízhatóan teljesítünk a harmadosztályban.

Szécsi József