Olyan jó játékos szeretnék lenni, mint Apukám. Interjú Turi Tamással

Újabb sikert ért el a Szentlőrinc SE labdarúgócsapata. A két gólt szerző Turi Tamást kérdeztük.

 

turi-tamas.jpg

 

– Háromgólos győzelmet arattatok az ESMTK ellen. Valóban volt ekkora különbség a két csapat között?

– Igen valójában ekkora különbség volt a két csapat között, sőt meglátásom szerint még rúghattunk volna egy-két góllal többet is, ha jobban kihasználjuk a helyzeteinket. De így is nagyszerű ez az eredmény.

– Milyen feladatot kaptál a mérkőzés előtt?

– Azt a feladatot kaptam mind az edzőtől mind a másodedzőtől, hogy előrefelé játsszak, csináljam meg nyugodtan a cseleket és lőjek kapura bátran.

– Kétszer is te találtál az ellenfél hálójába. Hogyan estek góljaid?

– Az első gólom rögtön az elején volt. Kalmár Zsolt nagy bedobása után az egyik védőről pont elém pattant labda, melyet hat méterről bepasszoltam a rövidbe. A második gólom egy huszonöt méteres szabadrúgásból született.  Mielőtt nekifutottam volna, eszembe jutott, hogy egyik csapattársam Horváth Peti barátom mekkora gólt rúgott Gyulán ugyanilyen távolságból. Úgy gondoltam, hogy én is elvállalom. És nagyon eltaláltam. Kipókoztam a felső sarkot. 

– A PMFC utánpótláscsapataiban nevelkedtél, de ezt követően kölcsönben játszottál Baján, Kozármislenyben és Komlón is. Hogyan érzed magad Szentlőrincen, s milyen további céljaid vannak a labdarúgásban?

– Igen egy-két helyen megfordultam már, de a PMFC óta itt Lőrincen érzem magam a legjobban. Nagyon jó a csapat, a hangulat és a körülmények is rendben vannak. Nekem az az első szempont, hogy jó legyen a légkör mind az öltözőben mind a pályán, s emiatt szeretek itt focizni. Céljaim azok vannak. Olyan jó játékos szeretnék lenni, mint Apukám (Turi Zsolt). Bár kétlem, hogy leszek valaha is. Stabil játékosként, minél magasabb osztályban szeretnék játszani. Remélem, hogy összejön.

Szécsi József