Olyan játékosok érkeztek, akik beleillenek a gépezetbe. Interjú Bussy Dáviddal a Termálfürdő Tiszaújváros játékosával

A nyáron komoly változások történtek a Termálfürdő Tiszaújvárosnál. Gerliczki Máté lett a vezetőedző és jó pár új játékos érkezett. A tiszaújvárosiak jól kezdték a szezont, hiszen felülmúlták a Nyírbátori FC csapatát. Bussy Dáviddal beszélgettünk, aki három éve tagja az együttesnek, így van összehasonlítási alapja.

 

bussy_david.jpg

Fotó: www.fctiszaujvaros.hu

 

 – Tavaly egyik alkalommal sem sikerült legyőznötök a Nyírbátort. Mi az, amivel most jobbak voltatok?

– Új vezetőedzőnk van, illetve voltak játékos mozgások. Akik érkeztek, pedig beleillenek a gépezetbe, történt egy vérfrissítés, és nagyon jó az öltözőn belüli hangulat. Nem tudtuk elképzelni, hogy a Nyírbátor pont vagy pontokkal menjen haza.

– Milyen volt a mérkőzés képe? Mely csapatnak volt több helyzete?

– 1-2 veszélyesebb pontrúgásuktól eltekintve, azt hiszem mindvégig nekünk adódtak lehetőségeink, több kontrát is ki tudtunk alakítani. Mindkét együttes nagyon akarta a győzelmet.

– Nagyjából negyedórával a mérkőzés vége előtt tudtatok betalálni az ellenfél hálójába. Miként esett a gólotok?

– Ha jól emlékszem egy szép összjáték előzte meg. A csatárunk kapott egy mélységi felpasszt, majd ügyesen vette észre az érkező Shadi Husseint, aki állítás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot kb. 18-20 méterről.

– Melyik poszton játszottál, s milyen feladattal bízott meg Gerliczki Máté vezetőedző? Hogyan ítéled meg, sikerült ezt maradéktalanul végrehajtani?

– 4-2-3-1-es játékrendszerben a védekező középpályás, vagy amolyan mélységi irányító szerepkörben játszottam. Mindenképpen az volt a feladatom Fabu Marci társammal, hogy megszűrjük a középső részét a pályának, hogy párharcokat nyerjünk, és forgassuk a labdát minél többet. Ebben próbálta megnehezíteni a dolgunkat az ellenfél, több kevesebb sikerrel.

– Az elmúlt bajnokságban csak nagyon keservesen tudtátok kiharcolni a bennmaradást. Ebben a szezonban ez jóval nehezebb lesz, hiszen akár hat együttes is kieshet majd. Milyen célokkal vágtatok neki a bajnokságnak?

– Ez így van, nem szeretném még egyszer átélni azt a helyzetet, se én sem a társaim, sem a vezetőség sem a szurkolók. Új szezon van, mint mondtam kicserélődött a csapat, a célunk a stabil középmezőny, de szeretnénk minden meccset megnyerni.

Szécsi József