Odaérhet a második helyre a Komló. Interjú Vágner Attilával

Azok után, hogy a Komlói Bányász idegenben is győzni tudott a Dabas ellen, egyre inkább úgy látszik, hogy komolyan számolni kell vele a feljutó helyekért folytatott küzdelemben. A mérkőzés egyetlen gólját szerző Vágner Attilát kérdeztük.

 

vagner.jpg

 

– Fontos rangadót nyertetek a hétvégén. Hogyan készültetek a Dabas ellen?

– Mivel az első mérkőzésünk el lett halasztva, nagyon vártuk ezt az összecsapást. Varga Balázsnak általában sok információja van az ellenfelekről, ezért mindig fel tudunk készülni az esetleges veszélyforrásokból. Leginkább a saját játékunk finomítására koncentráltunk a héten.

– Milyen volt a mérkőzés? Igazságosnak mondható a győzelmetek?

– Ahogy azt az eredményeik is mutatják egy rendkívül masszív, jó erőkből álló csapat fogadott minket. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk, de a Dabas jó védekezésének köszönhetően nem igazán jutottunk el helyzetekig. A második félidőben az ellenfelünk támadóbb felfogásra váltott, aminek köszönhetően nagyobb területeink nyíltak, amiket jól ki is használtunk. Úgy gondolom a mérkőzést végig a kezünkben tartottuk és teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

– Te lőtted a győztes gólt. Felelevenítenéd hogyan történt?

– Egy felépített támadásból született a gól, a középpályásunk ugratta ki a szélső támadónkat, aki visszacselezett, majd beadta a labdát. Én a hosszún érkeztem és a mindenki feje fölött átszálló labdát nyolc-kilenc méterről középre a felső léc alá lőttem.

– A hétvégén újabb rangadót játszotok, hiszen a jelenlegi második helyezettet, a Dunaharasztit fogadjátok. Mit vársz a találkozótól?

– A Dunaharaszti egy nagyon fegyelmezett és erős csapat, akik kiválóan szerepelnek ebben az idényben. Mivel ősszel alul maradtunk velük szemben, szeretnénk revánsot venni. A saját játékunkat játszva ebben a bajnokságban bárkit le tudunk győzni, úgy gondolom hazai pályán a szurkolóink támogatásával diadalmaskodni fogunk.

– Hogyan látod a csoport erőviszonyait? Mely csapatok végeznek majd a feljutó helyeken, illetve melyik együttesnek kell majd búcsúznia a harmadosztálytól?

– A tabellára nézve látszik mennyire kiegyensúlyozott ez a csoport, ahonnan azért a Kozármisleny kiemelkedő teljesítményt nyújt. Szerintem az első hely sorsa eldőlt, viszont a második helyre öt-hat együttes is odaérhet. Mindennap azért edzünk keményen, hogy a mi csapatunk harcolja ki a feljutást, amit a jelenlegi keretünkkel reálisnak tartok. Szerintem a Szekszárd és a Hódmezővásárhely sok meglepetést fog szerezni tavasszal ezért a Bölcskét és a Békéscsaba második csapatát mondom, de még nagyon messze a bajnokság vége.

Szécsi József