Oda-vissza verte a Fradit a Méhkerék. Interjú Bíró Róbert vezetőedzővel

biro-robert.jpg

 

– Ha jól számoltam, a hétvégi győzelem előtt 15 bajnoki mérkőzés ment le úgy egymás után, hogy nem nyertetek. Milyen problémákkal kellett megküzdenetek ebben az időszakban?
– Sajnos az őszi szezon végén rengeteg sérült és eltiltott játékosom volt és emiatt nem sikerült folytatni a jó sorozatunkat. A tavaszi szezonban viszont nagyon sokáig gólképtelenek maradtunk és enélkül nehéz mérkőzést nyerni. Voltak nagyon peches meccseink. Mint például a Pécs ellen ahol az utolsó percben egy öngóllal kaptunk ki, vagy említhetném a hódmezővásárhelyi meccsünket ahol érdekes körülmények miatt nem sikerült győznünk.
– Egy ilyen sorozat közepette miként tudtátok tartani a hitet a labdarúgókban?
– Nem volt egyszerű, mert már a játékosok sem hitték el, hogy ennyire balszerencsések vagyunk. Viszont rengeteget edzettünk és próbáltuk kijavítani a hibáinkat. Sokat beszélgettünk a játékosokkal és próbáltuk elhitetni velük, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint amit a tabella mutat.
– A Fradi ellen már ismét a kezdőbe került nagyon hosszú sérülése után Bondár Attila, aki a csapat vezéregyénisége. Mit jelent az ő jelenléte?
– Bondár Attila a legfontosabb játékosom. Remek ember és csapatkapitányként nagyon hiányzott a pályáról. Remélem a visszatérésével eredményesebbek tudunk lenni.
– Már az ősszel is legyőztétek a Ferencváros második csapatát. Mi volt az, ami döntőnek bizonyult a mostani mérkőzésen?
– A vasárnapi mérkőzésen mind a két csapat győzelemre játszott. Elsősorban a 2. félidőben láthattak remek meccset a szép számban kilátogató szurkolók. Talán mi egy kicsivel jobban akartuk a győzelmet és szerencsésebbek voltunk. De annak van szerencséje, aki tesz is érte.

 

mehkerek.jpg

Méhkerék SE Facebook oldal

– A legjobbkor jött ez a győzelem, hiszen így még maradt reményetek a bennmaradásra. Hátra van hat mérkőzésetek /Komló (i), Szentlőrinc (o), Gyula (i), Szekszárd (o), Budafok (i), Mórahalom (o)/ véleményed szerint hány pont jöhet össze ezekből a meccsekből?
– Úgy számolunk, hogy 12-15 pont szükséges a biztos bennmaradáshoz. De ehhez minden mérkőzéshez úgy kell hozzáállnunk, mint a Fradi ellen. Úgy érzem, hogy nem lehetetlen megcsinálni, mert ebben a csapatban sokkal több van, mint amit eddig mutatott. Minden mérkőzés nehéz lesz, de nincs verhetetlen csapat. Mi az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, mert a következő szezonban is ebben az osztályban szeretnénk játszani. Ehhez nagyon nagy szükségünk lesz a szurkolóink segítségére és együtt meg is tudjuk csinálni a biztos bennmaradást. Hajrá Méhkerék!

 Szécsi József