Nyolc évig Angliában profiskodott, gólt fejelt az Aston Villa-nak is. Interjú Kovács Jánossal a Pénzügyőr védőjével

– Sportos családból származol. Édesapád Kovács János, annakidején bajnok lett a Verebes József vezette MTK-val. Te is a kék-fehéreknél rúgtad a labdát, majd hét évig Angliában fociztál. Mely csapatoknál játszottál és milyen eredményeket értél el?
– Igen, a sport (foci) a születésemtől az életem része. Sokat köszönhetek a családomnak és azon belül az édesapámnak. Magyarországon a III. KER. TVE-ben és az MTK-ban nevelkedtem és lettem felnőtt játékos, majd 19 évesen igazoltam Angliába, ahol 8 éven keresztül profiskodtam a Chesterfield, Lincoln, Luton és Hereford csapataiban. Megéltem és megtapasztaltam rengeteg dolgot, melyek a labdarúgást azzá teszik ami. Sikereket, kudarcokat, FA Kupa meccseket, Liga Kupa meccseket, Play-off meccseket, hétről hétre több ezer ember előtt játszani, óriási stadionokban nagy nevek ellen.

 

 

– Azt gondolná az ember, hogy ilyen előélettel simán az elsőosztályban kellene játszanod. Miként kerültél a Pénzügyőrhöz?
– Hazaigazoltam és a Honvéd, Siófok, Szigetszentmiklós hármas után a Pénzügyőrhöz kerültem. Miért “csak” NB3, mert itt van rám szükség és a családom érdekei is ezt kívánják, hogy ne járjam a világot, az országot.
– Hogy sikerült a beilleszkedés?
– Nagyon pozitív és profi mentalitású társaság fogadott és szinte egyből otthon éreztem magam.
– Miként értékeled a Pápa elleni mérkőzést?
– Az első bajnoki eredményével elégedettek lehetünk, de én úgy gondolom, hogy a pályán mutatott teljesítménynél sokkal több van bennünk.
– Mire lehettek képesek a most kezdődött bajnokságban?
– Ha hiszünk magunkban, az edzőnkben es egymásban, illetve azzal az alázattal tesszük a dolgunkat, mint az alapozás alatt, akkor a lehetetlen nem létezik!!!

Szécsi József