Nyolc alkalommal is érintetlen maradt a hálója. Interjú Fülöp Gergővel a Kazincbarcikai BSC hálóőrével

A Keleti csoportban mindvégig ádáz harc dúlt az első helyért. Az idei utolsó fordulóban, amíg a Monor vereséget szenvedett, addig a Kazincbarcika legyőzte a Salgótarjánt, így egy kis előnyt mondhat a magáénak. Biztosnak látszik, hogy a téli szünet után komoly izgalmak várhatóak a hátralévő 16 körben. Fülöp Gergővel a Barcika kapusával beszélgettünk.

– Három pont előnnyel vonulhattok téli pihenőre. Hogyan értékeled az elmúlt félévet?

– Nagyon örülünk annak, hogy az első helyen sikerült zárni ezt a fél szezont. Megérdemeltnek érzem őszi elsőségünket, bár néhány meccsre visszagondolva maradt bennem hiányérzet, gondolok itt a REAC és a Diósgyőr elleni vereségekre, amelyeket már az első félidőben megnyerhettünk volna, de összességében elégedett vagyok az eddigi eredményekkel.

– Az előző bajnokságot a hatodik helyen zárta a Barcika. Mi az, amiben sikerült előrelépni?

– A nyáron nagyon átalakult a keret, valamint a szakmai stáb is kicserélődött. Fiatal játékosok alkotják a csapat nagy részét néhány tapasztaltabb érettebb játékossal kiegészülve. A tavalyi bajnokság az más volt, mint a mostani, akkor a Nyíregyháza, Cigánd, Cegléd hármas nagyon kitűnt a mezőnyből és nehéz volt odakerülni a feljutást érő helyekhez. A mostani bajnokság annyiban különbözik, hogy csak egy csapat kerülhet magasabb osztályba és a mezőny is egységesebb, bárki megverhet bárkit. Ezért nehéz összehasonlítani a tavalyi és a mostani csapatot, de fő jellemvonásunk, hogy a kitűzött célunkért megteszünk mindent.

– Majdnem minden alkalommal te álltál a kapuban. Melyik meccsre emlékszel vissza a legszívesebben?

– Számomra örömteli, amikor érintetlen marad a háló, ebben a félévben ez nyolc alkalommal is így történt, amelyekhez többször az én teljesítményem is hozzájárult. A legszívesebben az MTK II. elleni mérkőzésre emlékszem vissza, igaz a csapat ekkor csak döntetlent ért el és sajnos nem azt a teljesítményt nyújtotta, amire képes, mégis a saját játékommal ekkor voltam leginkább elégedett.

– Meddig tart majd a pihenés, mikor kezditek meg a felkészülést?

– A héten még lesz néhány edzésünk valamint egy záró vacsora, amivel befejezzük ezt a félévet. A felkészülés majd január elején kezdődik, ezen a héten tudjuk meg a pontos időpontot.

Szécsi József