Nem statisztaszerepre készül a Méhkeréki SE a harmadosztályban. Interjú Bíró Róbert vezetőedzővel

Történelmet írt a Méhkeréki SE, hiszen megalakulása óta először feljutott a harmadosztályba. Bíró Róbert vezetőedzőnek sikerült egy ütőképes együttest kialakítania, mely most tovább erősödik.

 

biro-robert-mehkerek.jpg

 

– A 2014/2015-ös bajnokságot a hetedik helyen zárták. A most véget ért pontvadászatot viszont veretlenül, 26 győzelem mellett 2 döntetlennel fejezték be. Mi az oka az ugrásszerű javulásnak?

– Nyáron sikerült nagyon jól megerősíteni a csapatot. Valamint hetente négyszer edzettünk, 90%-os volt az edzéslátogatottság. A sérülések és az eltiltások miatt sem kellett nagyon változtatnom a csapaton. Remek volt a csapatszellem és a vezetőség is remekül állt az egész feladathoz.

– Mely játékosokat emelne ki a csapatból? Kik azok, akik a leginkább gondot okozhatnak majd az ellenfeleknek?

– Egyénileg senkit sem akarok kiemelni, mi csapatként értük el a sikereinket. A következő szezonban remélem minden játékosom fel fog nőni az NB3 szintjére és több meglepetést is tudunk okozni.

– Méhkerék nagyjából kétezer lakosú település. Mennyire okozott nehézséget az NB3-as induláshoz szükséges feltételek megteremtése?

– Elsősorban az utánpótlás csapatokat lesz nehéz összehozni, de úgy néz ki, hogy rengeteg munka után sikerülni fog megoldani a feladatot. A felnőtt csapat mellett mind a szurkolók, mind a vezetőség teljes mellszélességgel áll ki. A pályánk minden feltételnek meg fog felelni a bajnoki rajtig.

– Jelentős változásokról lehetett értesülni a játékosállománnyal kapcsolatban. Tervezi-e további játékosok leigazolását?

– Még egy-két játékossal állunk tárgyalásban, a sorsuk kb. egy héten belül eldől. Az új játékosok remélem, hogy erősítést fognak jelenteni, nagy harc lesz a csapatba való bekerülésbe.

– Milyen célokkal vágnak neki a harmadosztálynak?

– A vezetőség a bennmaradást tűzte ki a csapatnak, de nekem ennél merészebb céljaim vannak. Ha ugyanolyan lesz a hozzáállás, mint ebben a szezonban, akkor teljesíteni tudjuk az elvárásokat. Azt tudjuk, hogy nehéz feladatra vállalkoztunk, de ha most nem próbáljuk meg, akkor soha.

Szécsi József