Nem nyúltak mellé az átigazolások során. Interjú Koleszár Györggyel a Kazincbarcikai BSC vezetőedzőjével

Az elmúlt bajnokságot közel harminc ponttal lemaradva a Nyíregyházától, a hatodik helyen fejezték be a kazincbarcikaiak. A mostani pontvadászatnak egy megújult gárdával vágtak neki, az őszi szezon második felére összeálltak, sorozatban nyerték meccseiket, s így végül az első helyről várhatják a tavaszt. Vezetőedzőjükkel, Koleszár Györggyel beszélgettünk.

– Nem úgy indult a bajnokság, hogy a kazincbarcikai labdarúgók telelhetnek az élen, de utolsó nyolc mérkőzésükből hetet megnyertek, így első helyen várják a folytatást. Hogyan értékeli a csapat játékát, eredményességét?

– A klub vezetői a nyáron felkérték Kádár Zsolt klubigazgatót, hogy az általa összeállított stábbal három éven belül NB2-s tagságot szerezzen a kazincbarcikai labdarúgásnak. A csapat kerete nagymértékben változott, hatan maradtak, illetve tizenöten kerültek az új alakulatba. Az őszi eredmények azt mutatják olyan nagyon nem nyúltunk mellé az átigazolások terén. Szempont volt a keret kialakításánál, hogy viszonylag fiatal, jó mentalítású, az eredményeket akaró, csapatként működő (pályán belül-pályán kívül) egység jöjjön létre. A felkészülés során a játékosok tudásának figyelembe vétele mellett kellett azt a játékrendszert megtalálni, amely kellően hatékony és eredményes tud lenni. A bajnokság első felében a második-harmadik helyek egyikén zártunk hétről hétre, míg a második etap, ahol kiegyenlítődött a hazai, illetve a vendég fellépések aránya – második-első pozíciót foglaltuk el, ami végül az őszi elsőséghez vezetett. Az eredmény jónak mondható annak tükrében, hogy új csapatot-új játékrendszert kellett összehangolni úgy, hogy közben még eredményesek is legyünk. Nem lennénk nagyon szomorúak, ha a nyári záráskor a tabella a KBSC nevével kezdődne. (A kazincbarcikai tradíciók nyomán is). A jövőt illetően – az erős csapategység színvonalának megtartását tartom a legfontosabbnak, amely közrejátszott a jó eredmények elérésében.

– Lesz-e változás a tél folyamán a játékosállományban? Mely posztokat szeretnék megerősíteni?

– Biztos, hogy lesznek kisebb változások a keretben, mert akik kevesebb játéklehetőséghez jutottak azok keresik ennek a megoldását. Egyébként két-három erősítést tervezünk, hogy még stabilabb csapatunk legyen.

– Mikor kezdik meg a felkészülést? Hol és milyen formában fognak edzeni?

– A felkészülés a minden igényt kielégítő Kazincbarcikai Sportcentrum pályáin, sportcsarnokában lesz. A kezdés január 09-én.

– Lehet-e már tudni, hogy mely csapatokkal játszanak majd edzőmeccset?

– Az ellenfeleink a felkészülés során: Kisvárda, Nyíregyháza, FC Tiszaújváros, DVTK II., Tállya, Balassagyarmat, Bánhorváti, Encs-teremtorna.

Szécsi József