Nem lehetnek elégedetlenek a megszerzett 28 ponttal. Interjú Koszta Péterrel a Putnok FC vezetőedzőjével

Az őszi szezon második fele nem sikerült túl jól, így a nyolcadik helyen zárták az évet a putnoki labdarúgók. Koszta Péterrel a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

 

koszta-peter.png

 

– A nyáron több meghatározó játékos távozott a Putnokból, ennek ellenére a 11. fordulót követően 1 ponttal lemaradva a Monortól a második helyen álltatok. Minek volt köszönhető ez a remek periódus?

– Minden évben a biztos bennmaradás a cél, a játékosok is érezték, hogy nem lesz könnyű a szezon, az elmúlt évben rosszul kezdtünk, ezért úgy érzem, hogy ezek miatt  nagyon koncentrált volt a csapat. Ebben a bajnokságban minden meccsen megvannak a győzelmi esélyeid, az dönt, hogy az adott találkozón ki összpontosít jobban és persze van a szerencse faktor is, de azt tudjuk, hogy annak van szerencséje, aki tesz is érte.

 

Videó: Putnok FC

 

– Az őszi szezon hátralévő részében viszont mindössze 1 győzelmet arattatok, igaz azt épp az őszi első, a Kazincbarcika ellen. Több szempontból is presztízs meccs volt ez az összecsapás, nemde?

– Az előbb már említettem, hogy mik döntenek, ezeken a meccseken a mérkőzés fordulópontjaiból mi jöttünk ki rosszul. A Barcika elleni meccs az mindig presztízs, most is így volt, de ezeken a meccseken is 3 pontot lehet szerezni, nem befolyásolja az egész évet.

– Mi lehetett az oka annak, hogy a bajnokság utolsó harmadában már nem voltatok olyan sikeresek?

– A csapat fejben elfáradt, nem vagyunk sokan, az MK-ban is jól szerepeltünk, nagyon sokat utaztunk és mivel sokan dolgoznak a csapatból, így nem tudták magukat kellően kipihenni. Sajnos jöttek a sérülések és az eltiltások is, de ennek ellenére jobban kellett volna szerepelnünk. Mindent figyelembe véve, úgy érzem, hogy túlzottan megnyugodtunk és, amikor már  „égett a ház” a játékosok idegesebbek lettek és rossz döntéseket hoztak. Ennek ellenére összességében a megszerzett 28 ponttal nem lehetünk elégedetlenek.

– Lesz-e változás a tél folyamán a játékosállományban? Van-e már valami konkrétum?

– Nagy változás nem valószínű, szeretnék támadót igazolni, de a mi lehetőségeink behatároltak.

– Mikor kezditek majd meg a felkészülést? Hol és milyen formában fogtok edzeni? 

– Január 10.-én kezdünk, Putnokon fogunk edzeni a Sajóvölgye Focisuli és a Putnok új, minden igény kielégítő Sporttelepén. 

– Lehet-e már tudni, hogy mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

– Ami biztos: Tállya, Nyírbátor, Felsőzsolca, Rimaszombat, Mád. Február elejére még keresek ellenfeleket.

Szécsi József