Nem adják fel a Tintahalak! Minden poszton megerősítették csapatukat. Interjú Strebek Marcell vezetőedzővel
 

 

– Három győzelemmel kezdtétek a bajnokságot, de az azt követő tizenhárom fordulóban összesen csak két pontot tudtatok szerezni. Minek tulajdonítod ezt?

– Három győzelmünk után ellenfeleink jobban felkészültek ránk, később pedig több mérkőzésen is kevésen múlt a jó eredmény, és egy sikertelen találkozó után, görcsössé vált csapatunk.

– Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az egyik legcsekélyebb költségvetéssel rendelkeztek az egész NB3-as mezőnyben. Sikerült-e újabb forrásokat találni?

– Semmilyen újabb forrásunk nincs, valóban a legszerényebb költségvetéssel dolgozunk az NB3-as mezőnyben.

– Nem olyan jelentős a hátrányotok, hogy ne lehetne azt ledolgozni a hátralévő tizennégy fordulóban, de becslésem szerint a bennmaradáshoz legalább tizenöt pontot össze kellene szednetek. Mennyire érzed ezt reálisnak?

– Matematikailag egyáltalán nem drámai a helyzet, ami a bennmaradásunkat illeti, de sok jó csapat szeretné megőrizni tagságát rajtunk kívül is. Nincs feszültség a csapat háza táján, fel fogunk készülni minden találkozóra becsülettel.

– Egy új igazolásról tudok. Switzer Nabil érkezett a Jászberénytől. Várható-e más változás a játékosállományban? Elsősorban mely posztokat szeretnétek megerősíteni?

– Minden poszton erősítettünk, lényegesen erősebb keretünk lesz, mint ősszel. A napokban minden új igazolásunk véglegessé válik, és nyilvánossá tesszük.

– Kik voltak azok a játékosok, akik az ősszel a legjobban teljesítettek?

– A mögöttünk álló idényben nem sok kiegyensúlyozott teljesítmény volt a keretünkben. Csontos Krisztiánnak több jó mérkőzése volt, de Révész Györgyöt tudnám kiemelni igazán, aki meghálálta a bizalmamat, és az ősz folyamán kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Mára már meghatározó játékosa lett csapatunknak.

– Milyen formában és hol készültök a tavaszi folytatásra?

– 6 hetes felkészülés szerepel a programban. Az edzések mellett tíz edzőmérkőzést is játszunk. Az első három hétben a Fáy utcai műfüves pályán tartjuk a gyakorlásokat, ezek után költözünk haza a Kikötő pályára.

– Miként látod a Nyugati csoport erőviszonyait? Mely csapatok közül kerülhet majd ki a bajnok, és kik lehetnek majd gondban a végén?

–  A látottak alapján a Kaposvár és az Ajka csapatát látom a legesélyesebbnek, de eredményei alapján az Érd együttese is reális befutó lehet. 11. helytől lefelé mindenkinek figyelnie kell. Mi már gondban vagyunk, vélhetően az utolsó pillanatig abban is leszünk, de nem fog eluralkodni a pánik hangulat házunk táján, a Kaposvár elleni hármas végső sípszóig küzdeni fogunk, és mindent megteszünk, hogy gondtalanul menjünk a nyári szünetre.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply