NB3-as labdarúgók is voltak az EB-n bronzérmet nyert kispályás válogatottban. Interjú Tajti Bencével a Pénzügyőr játékosával

 

Bronzérmes lett a Kispályás Magyar Válogatott a csehországi Európa-bajnokságon! A keret tagja többek között Tajti Bence, a Pénzügyőr SE NB3-as kapusa, és Bozsoki Imre az Érdi VSE NB3-as védője!

 

tajti-bence2.jpg

 

Június 10-én vette kezdetét a Minifutball Európa Bajnokság Brnóban, ahol a Magyar Válogatott a házigazda ellen kezdte meg szereplését. A cseheknek a hazai pálya nem kedvezett, a magyarok 0-1-re nyertek. A harmadik napon a magyar csapat záporozta ellenfelét, így az izraeli válogatott 6-0-ra kapott ki fiainktól. A harmadik találkozót ezzel a Nagy Lajos vezette gárda 0 kapott góllal kezdhette meg. A negyedik napon magabiztos csoportelsőként állhatott pályára a Magyar Kispályás válogatott, ellenfelük Lettország volt. Nem volt egyszerű menet, a végeredmény mégis bravúros 2-1. A lettek felszabadult játéka sem volt elég ahhoz, hogy meg tudják verni a magyar csapatot, ezzel a fiúk 100%-os teljesítménnyel csoportelsők.  Az első nyolcaddöntő jutott a Magyar Válogatottnak a csehországi Minifutball Európa Bajnokságon. Ellenfelünk az egyik legjobb csoport harmadik Törökország volt, akik 4 pontot gyűjtöttek össze az első három mérkőzésükön, nem számítottunk könnyű mérkőzésre! A meccs egyetlen gólját Szabó Zsolt szerezte, elmondása szerint ismét sikerült egy csapatként megnyerni a találkozót. A hetedik napon a korábbi meccsek alkalmával értünk szurkoló lengyel csapat volt az ellenfelünk. Az első félidőben kapott gól veszélyeztette a játék végkimenetelét, szerencsére a 38. percben sikerült kiegyenlítenie a Magyar Válogatottnak. A hátralévő időben nem sikerült eldönteni a meccset egyik csapatnak sem, így büntetők következtek. Sikur Lajos csodálatos védéseinek köszönhetően a legjobb 4-be került a csapat. A nyolcadik napon a tét a döntőbejutás volt, Oroszország ellen léptünk pályára. Az első félidőben az ellenfél egy szögletet követően betalált a hálónkba, ezzel megszerezve a vezetést. A második félidő sem hozott szerencsét a magyaroknak, egy hazai védelmi hibát kihasználva az oroszok ismét betaláltak. Nagy Lajos vezetőedző ezt követően 6 mezőnyjátékossal próbálta meg behozni a lemaradást, de az orosz védelem túl jól zárt, így még egy kapott góllal 0:3 lett a végeredmény az Orosz Válogatott javára. Magyarország egy drámai mérkőzésen 0-0-ás rendes játékidő után büntetőkkel felülmúlta a hatszoros EB-győztes, európai ranglista vezető Romániát és megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet a csehországi kontinensviadalon!

 

Tajti Bence, a Pénzügyőr SE kapusa

– Mióta játszol kispályás labdarúgóként és hogyan kerültél be a válogatottba?

– A kispályás labdarúgást két éve kezdtem el az Aramis színeiben, velük mentem először 5+1-es tornára. A válogatottba összetartások és nemzetközi barátságos meccsek alapján kerültem be, a teljesítményem meghívót ért.

– Ritkán adatik meg egy magyar labdarúgónak, hogy érmet szerezzen egy világversenyen. Hogyan élted meg ezeket a csodálatos napokat?

– Minden percét élveztem ezeknek a napoknak, leírhatatlan érzés volt a kontinens viadal.

– Hány mérkőzésen jutottál szóhoz és mennyire voltak veled elégedettek? 

– Sajnos kevés lehetőség jutott nekem, de nem vagyok elégedetlen, mert tavaly ifi EB-n ezüstérmet szereztem, most meg felnőtt EB-n bronzot.

– Egy éve kerültél a Pénzügyőrhöz. Mely csapatoknál nevelkedtél, kik voltak az edzőid?

– Hevesen kezdtem el focizni ahol, Ötvös Ottó rakta lesz számomra az alapokat. Ezután kerültem az MTK-hoz, ahol 4 évet töltöttem, itt sok edző keze alatt megfordultam, kevés lehetőség miatt tovább álltam az UTE-ba ahol Szalai Attila volt az edzőm az első évben, majd őt Györök Tamás váltotta.

– Mennyire érzed biztosítottnak a további fejlődésedet Pasaréten?

– A lehetőség adott, a körülmények jók, a többi csak rajtam múlik, próbálom megragadni az összes játékpercet, amiből remélem minél több lesz a következő évadban.

– Egy ilyen nemzetközi siker után felvetődik a kérdés, hogy melyik számodra az elsődleges a nagypályás vagy a minifutball?

– A nagypályás futball nálam előnyt élvez, de természetesen kispályán is lehet elérni sikereket.

– Mennyire lehet összeegyeztetni a két sportágat?

– Ez egy igen nehéz kérdés mivel nagyon nehéz a két szakágat összeegyeztetni, ahogy az időm engedi, úgy teszek eleget a kispályának is.

– Mik a további céljaid a nagypályás, illetve a minifutballban?

– Nagypályán szeretnék lépcsőről lépcsőfokra haladni, idővel fentebb lépni, de a minifutballból is szeretném a legtöbbet kihozni, a csúcsra érni mind a VB-n mind az EB-n.

Szécsi József