Namuquita Roland két góllal vette ki a részét az Iváncsa elleni győzelemből

Már most látszik, hogy jól járt a Taksony Namuquita Roland leigazolásával. Az újonc együttes várakozáson felül szerepel a bajnokságban.

– Annakidején több NB2-es és NB3-as csapatban is játszottál (BKV, Dabas, Vecsés, Soroksár, Tököl, Komló), de az utóbbi 3-4 évben nem nagyon lehetett hallani rólad. Az adatbank szerint futsaloztál. Ebben az időszakban felhagytál a hagyományos labdarúgással?

– Nem hagytam fel, csak Ausztriában fociztam.

– Miért döntöttél a visszatérés mellett és miért pont a Taksonyhoz igazoltál?

– A párkapcsolatom miatt döntöttem úgy, hogy hazaigazolok. Próbáltam olyan csapatot keresni, ami Budapest, illetve annak környékén van. Tomit régóta ismerem, ezért megkerestem őt és viszonylag elég hamar meg is tudtunk egyezni. – A bajnokság kezdete előtt nem egy olyan véleményt hallottam, hogy a Taksony egyike lesz majd a biztos kiesőknek. Eddig nem úgy néz ki. Miként értékeled az eddigi eredményeiteket?

– Igen, a bajnokság elején elég hamar leírtak minket, de ez is plusz motivációt adott nekünk, hogy bebizonyítsuk, hogy itt a helyünk. Elég nehéz sorsolásunk volt ezidáig, viszont úgy gondolom, hogy eddig jól teljesítettünk, bár még így is lehetett volna jobb egy is kis odafigyeléssel.

– Miként készültetek az Iváncsa elleni mérkőzésre?

– Alaposan ki szoktuk elemezni az ellenfeleket és annak megfelelően felkészülni, ez most sem történt másképp.

– A 20. percben vezetést szerzett az Iváncsa. Változtattatok valamit azt követően?

– Kicsit bealudtunk az elején, a gól észhez térített bennünket és nagyobb elánnal kezdtünk játszani. Szerkezeti változás nem történt.

– Kétszer is betaláltál az iváncsai hálóba, így sikerült fordítanotok. Hogyan estek a gólok?

– Az első egy kontratámadást követően született. Patály Jani beadására érkeztem és két védő között fejeltem a kapuba. A második szintén fejesből. Szöglet után csorgott át a labda a hosszúra, majd abból újabb beadás érkezett a kapu elé, amit Hesz Olivér visszarúgott az ötösre, ahol üresen álltam és a kapuba fejeltem.

– Megérdemeltnek érzed a győzelmeteket?

– Teljes mértékben.

– Hat bajnokin ötször találtál az ellenfelek hálójába, és holtversenyben vezeted a góllövőlistát. Mit vársz magadtól és csapatodtól a bajnokság hátralévő 24 fordulójában?

– A csapattól a biztos bennmaradás mellett egy stabil középmezőnyt. Magamtól meg minél több gólt, amivel előrébb tudom segíteni a csapatot.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply