Müllerlei Szabolcs: Sokkal többre képes az ESMTK

Nyolcvanhárom percig emberelőnyben játszva, magabiztosan nyert az ESMTK Szekszárdon. Müllerlei Szabolcsot, a csapat egyik kulcsemberét kérdeztük a találkozóról.

 

mullerlei.jpg

 

– Háromgólos győzelmet arattatok Szekszárdon. Ennyire sima volt a mérkőzés?

– Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidőben eldöntöttük a találkozót, amely rá is nyomta a bélyegét a másodikra. Véleményem szerint a szezon legkönnyebb meccsén vagyunk túl.

– Miért állították ki a szekszárdiak játékosát?

– A hazaiak belső védője utolsó emberként gólhelyzetben buktatta csatárunkat. Jogos volt a piros lap.

– Te szerezted az ESMTK első találatát. Felelevenítenéd miként történt?

– A jobb oldalon megbontottuk a szekszárdi csapat védelmét, csatárunk kapott egy remek labdát, amellyel betört a 16-oson belülre ahol már csak szabálytalanul tudták megállítani. A megítélt büntetőt sikerült értékesítenem.

– Két vereség után végre nyertetek, de még mindig csak a 13. helyen álltok a tabellán. Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Nagyon akartuk ezt a győzelmet, mert az elmúlt mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Sajnos a tabellán így sem sikerült előrébb lépnünk, de véleményem szerint sokkal több van a csapatban, amit reményeim szerint bizonyítani is fogunk.  Úgy gondolom, ha az 5-6. hely környékén végzünk, akkor elégedettek lehetünk.

– Hogy látod, mely együttesek között dőlhet el a feljutás kérdése?

– A bajnokság legerősebb csapata a Kozármisleny. Ők a feljutás elsőszámú esélyesei. A másik feljutó helyért az Újbuda és a SZEOL csapatainak versenyfutását várom.

Szécsi József