Minimum a 8. helyet meg szeretné szerezni a Szekszárd. Interjú Kvanduk János vezetőedzővel

kvanduk-janos.jpg

– A 21. fordulóban vetted át a csapatot. Milyen célokat fogalmaztatok meg ekkor?

– Egyrészt az öltözőben felmerülő problémák megoldása volt a feladatom. Másrészt a gondnélküli bennmaradás, mint eredményességi cél. A harmadik fontos dolog azoknak a játékosoknak a kiválasztása a jelenlegi keretből, akikkel a klub hosszabb távon számolhat mind gazdaságilag, mind sportszakmailag.

– Összességében miként értékeled ezt az időszakot?

– Véleményem szerint a szakmai stáb, a vezetőség és a kulcsjátékosok segítségével sikerült egy nyugodt, stabil, pozitív légkört kialakítani, megszüntetni a bizonytalanságokat. A pályán remélem, látszik egy markáns arculat a csapat játékán, ennek a kialakításán, javításán folyamatosan dolgozunk. Az eredményeink nem kiugróak, de stabil teljesítményt nyújtunk.

– Az elmúlt fordulóban Dunaharasztiban játszottatok. Milyen taktikával léptetek pályára?

– Króner Péter kollégám csapatával, mindig szoros, nagy csatákat vívunk. Ismerjük, tiszteljük az erényeiket, igyekeztünk úgy játszani, hogy ezeket az erényeket a leginkább ellensúlyozzuk, és a játékunk hordozza magában a győzelem lehetőségét és a csapat ne veszítse el a saját arcát.

– Milyen volt a mérkőzés összképe? Melyik csapatnak volt több helyzete?

– A mérkőzés összképe alapján úgy vélem a hazai csapat többet érdemelt volna, mint amennyit elért. Igaz nem érdemtelenül szereztük meg a 3 pontot, hiszen a vezetésünk megszerzéséig sikerült a saját akaratunkat érvényesíteni, amikor pedig az ellenfél extra energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében, akkor képesek voltunk az Ő stílusukban is felvenni a harcot. Szervezetten, és ha kellett önfeláldozóan védtük a kapunkat.

 

Videó: Tv8 Sport. A mérkőzés összefoglalóját a Tarr Kft. támogatásával láthatják. 

 

– Hogyan esett a gólotok?

– A gólunk pikantériája, hogy egy rosszul elvégzett szabadrúgásból kipattanó labdát Fejes Péter egészen parádés mozdulattal lőtte félfordulatból, kapásból kapura. Az Ő mozdulatánál talán csak a hazai kapus bravúros védése volt szebb. A kipattanó labdára viszont Puskás Gábor reagált a leggyorsabban és szerezte meg a vezetőgólunkat.

– Általában mely játékosok a csapat húzóemberei? Kik azok, akikkel a leginkább elégedett vagy?

– Szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy az eddigi mérkőzéseinken szinte mindig akadt olyan játékosunk, aki ha kellett a csapat élére tudott állni. Nehéz lenne sorrendet felállítani köztük. Tulajdonképpen a saját határain belül mindenkivel elégedett vagyok. Persze Fejes góljai nélkül sokkal kevesebb pontunk lenne, de ugyan ez a helyzet Pokorni védéseivel, vagy Károly védő munkájával is és még sorolhatnám.

– Négy forduló van még hátra. Mi a cél pontszámban és helyezésben?

– Nagy nyomás talán már nincs a csapaton a helyezések és a pontszámok tekintetében. Remek ellenfelekkel játszunk izgalmas, (remélem színvonalas) mérkőzéseket. Mi mindig győzni akarunk! Az biztos, hogy a 8. helyezésnél hátrább nem akarunk kerülni!

Szécsi József