Mindössze 2 pont hátrányban vannak az éllovastól. Továbberősödhet az ESMTK

Interjú Nagy Dániel sportigazgatóval

– Jó pár meghatározó játékos távozott tőletek a nyáron, emiatt tartani lehetett attól, hogy romlik majd a csapat eredményessége, de nem így történt. Miként értékeled az eddigi 16 mérkőzést?

– Nyáron a keret kialakításánál fontosnak tartottuk az előrelépés érdekében a csapat megerősítését. 11 játékost sikerült megtartanunk a tavalyi ezüstérmes csapatból, és 8 új játékos érkezett a nyáron. Akiket szerettünk volna megtartani, azokkal sikerült megállapodnunk, egy játékos kivételével. A csapat gerince együtt maradt, új igazolásainkat pedig az általunk meghatározott tényezők, elvek alapján választottuk ki. Ezek az elvárások az ESMTK filozófiájának alappillérei. Azonban a csapattá éréshez, valamint az úgynevezett automatizmusokhoz sokkal több idő szükséges. Nem tartottunk a változásoktól, a munkában hiszünk, aminek meg is van az eredménye. 16 mérkőzés után 2 ponttal lemaradva az elsőtől, második helyen telelve mit is mondhatnék? Összességében elégedett vagyok, de lesz ez még jobb is! Van egy kis Deja vu érzésem, hiszen 1 éve is 36 pontot szereztünk, azonban bízom abban, hogy a mostani tavasz jobban sikerül az előző szezon második felénél. Hosszú időnk lesz bizonyos dolgokon javítani a téli felkészülés során.

– Mindössze két vereségetek volt, érdekes módon mindkettő hazai pályán. Mi lehet az oka annak, hogy idegenben még ennél is jobban szerepeltek?

– Nagyon fontosnak tartjuk az egységet és a fegyelmet pályán és azon kívül egyaránt. Hazai pályán és idegenben is elvárás a szervezettség, a tudatosság, amin kollégáim, a szakmai stáb és a csapat rengeteget dolgozik. Az, hogy idegenben így szerepeltünk az mind az említettek eredménye. Volt mérkőzés, ahol Fortuna istennő is mellénk állt, de ahogy a mondás tartja “annak van szerencséje, aki megdolgozik érte”.

Jelenleg mindössze 2 pont a hátrányotok a listavezető Szolnok mögött, így minden esélyetek megvan a bajnoki címre. Miként álltok az NB2-es feltételek teljesítésével?

– Minden sportoló, edző, vezető arról álmodik, hogy bajnok legyen. Azon leszünk a tavaszi szezonban is, hogy jól teljesítsen csapatunk és végig harcban legyünk a feljutást érő első helyért. Aki azonban ismeri az NB2-es elvárásokat az tudja, hogy nem egyszerű azoknak megfelelni. Tavaly az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elfogadta a licence kérelmünket, így NB2-es klublicencet kaptunk. Idén is mindent megteszünk, hogy eleget tegyünk az elvárásoknak, hiszen Pesterzsébet megérdemel egy NB2-es csapatot.

Fotó: https://www.facebook.com/EsmtkSzurkoloinakBaratiKore/

– Kik nyújtották a csapatból a legjobb teljesítményt a bajnokság eddigi részében?

– Nem szeretnék egyénileg kiemelni senkit. A csapat nyerte a mérkőzéseket, a csapat remizett háromszor és kapott ki kétszer. A féléves játékos értekezleten értékeltük a játékosokat, így pontosan tudják, hogy kitől mit várunk a továbbiakban.

– Miként zajlik majd a felkészülés? Mikor kezdtek és milyen formában készültök? Lesz-e edzőtábor?

– Csapatunk január 7-én kezdi meg a felkészülést. Az Országos Pályaépítési Program keretében Pesterzsébet Önkormányzata segítségével megépült az Ady Endre utcában is a nagyméretű műfüves pályánk, ezért a körülményeink adottak a téli felkészüléshez is, edzőtáborba nem utazunk. Hét és fél hetes felkészülésünk lesz, hét felkészülési mérkőzéssel, amelyeket hamarosan szurkolói oldalunkon és honlapunkon láthatnak a szurkolók, sporttágunk szerelmesei.

– Kitűnő a csapat védekezése. Toronymagasan ti kaptátok a legkevesebb gólt, de talán nem ártana még egy befejező csatár. Lesz-e változás a játékosállományban?

– Igen, a 9 kapott gól egy szenzációs mutató, ami a kapus teljesítményén kívül, ahogy már mondtam, a remek csapat védekezés eredménye. Befejező csatár? Ez ennél összetettebb. Kitűnő támadó szekciónk van, kiváló csatárokkal. Az elmúlt 16 fordulóban rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, azonban ezek kihasználásában javulnunk kell. A téli átigazolási időszakban is tervezzük a keret tovább erősítését célunk elérése érdekében. Itt megjegyezném, hogy hosszú kihagyás, rehabilitáció után Boda Józsefet is újra a pályán láthatjuk, aki véleményem szerint egy jó felkészülés után újra a csapatunk erőssége lesz.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply