Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Interjú Sütő Balázzsal, a DEAC játékosával

Sikeres felkészülésen van túl a DEAC labdarúgócsapata, amely remekül erősített a télen. Ezek után talán nem is volt olyan nagy meglepetés, hogy a debrecenieknek sikerült visszavágniuk az őszi erzsébeti vereségért, akkor 7-1-re kaptak ki. A két gólt szerző Sütő Balázzsal beszélgettünk.

 

– Nehéz helyzetben, kieső helyen vonultatok téli pihenőre. Hogy telt a szünet? Miként készültetek a tavaszi szezonra?

– Igen, valóban rossz szájízzel mentünk a szünetre, mivel az utolsó meccs sem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. A szünet arra nagyon jó volt, hogy kicsit kiszellőztessük a fejünket, és újult erővel vágjunk neki a felkészülésnek. A felkészülés alatt próbáltunk gyorsítani a játékunkon, mivel az edzőink szerint sokkal dinamikusabban kell játszanunk, emellett rengeteg taktikai utasítással lettünk gazdagabbak.

– Szombaton a második helyezett ESMTK csapatát fogadtátok. Milyen taktikával léptetek pályára?

– Bennünk volt nagyon az első meccsünk az ESMTK-val. Nagyon nem úgy sikerült, ahogy azt elképzeltük, mind játékban, mind eredményben sem. Kicsit viccesen mondva “elmentünk egy hétre…” Azt az edzői utasítást kaptuk, hogy: ‘Végre eljött ez a nap, amire készültünk, az első bajnoki. Remek felkészülést zárhatunk magunk mögött, rengeteg munkával, erőfeszítéssel, aminek most meg lehet a gyümölcse! Ezért küzdöttünk egész felkészülés alatt, menjünk ki és mutassuk meg, hogy az előző meccs az csak egy elbotlás volt.’

– Csereként, a második félidőre beállva kaptál lehetőséget. Milyen feladatot kaptál?

– Csereként léptem pályára a második félidőre, Louis Ramos helyett. Csababá azt mondta, hogy figyeljek oda védekezésnél a stabilitásra, ne ürítsük ki a közepet. Támadásban pedig jöhetnek a kispasszos játékok, mehetnek a cselek, de csak felelősségteljesen, illetve használjuk ki a szélen a gyors játékosainkat, majd érkezzek a kapu elé.

– Te szerezted az egyenlítő, majd a harmadik találatot is. Hogyan estek a gólok?

– Hála Istennek sikerült kétszer is a kapuba találnom. Az első gól Spitzmüllertől indult, majd Nagy Robi beadásával folytatódott, aki meglátta, hogy a hosszún teljesen üresen érkezek, és a védők feje felett átrúgta nekem a labdát. Még pont volt annyi időm, hogy átvegyem, majd egy pattanás után felvertem a rövidbe. Ezzel sikerült megszerezni az egyenlítést, ami után vérszemet kaptunk. Majd jöttek a helyzetek, és végül Nagy Dávidnak sikerült betalálnia, amivel átvettük a vezetést. A meccs végén volt egy szöglet, amit a kapus kiöklözött. Felém tartott a labda, én pedig nem gondolkoztam sokat, egyből kapura rúgtam így megszerezve a második találatomat, és ezzel bebiztosítva a győzelmet.

– Milyen volt a meccs? Mely csapatnak volt több helyzete?

– Alapjában véve egy jó, szívós mérkőzés volt. Az első félidőben talán az ESMTK dominált kicsit jobban, viszont helyzetig nem nagyon jutottak el, a gólt pedig tizenegyesből kaptuk. A második félidőben sikerült felvennünk a versenyt, és több helyzetet is kialakítottunk, ami végül meghozta a gyümölcsét. Viszont az is nagyon kellett a győzelemhez, hogy kapusunk Csúri Bence nagyokat fogott. Egy szó, mint száz, szerintem megérdemelten győztünk, és felemelő érzés volt nyertesként elhagyni a pályát, hiszen egy remek ellenféllel szemben tudtunk győzelmet aratni.

– Több nagynevű játékos leigazolásával, a télen jelentősen megerősödtetek.

– Igen, több rutinos játékos jött a csapatunkba, akik hatalmas erősítést jelentenek, hiszen mögöttük már elég nagy múlt van. Rengeteget segítenek meccs közben is, irányítanak, ami nagyon sokat jelent. Meccs előtt odajött hozzam Spic, és mondta, hogy amikor beállok, csináljam, amit szoktam, csináljam a cseleket, passzokat, fussak sokat, és ha helyzetben vagyok, ne gondolkodjak sokat, lőjek. Az edzői utasítás mellett ez adta meg a játékom alaphangját.

– Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?

– A játékosállományunkat nézve, és hogy a felkészülés során fejlődésen mentünk keresztül, én nem azt mondom, hogy ne essünk ki, mert ez alap. Jó lenne a mezőny első felében benne lenni, az első 5-6 csapatban.

– Milyen céljaid vannak a labdarúgásban? Milyen szintig szeretnél eljutni?

– Már kiskorom óta focizok, egy nagy álmom, hogy karriert fussak be. Természetesen sokat kell meg fejlődnöm, de mindent beleadok, hogy sikeres labdarúgóvá válhassak. Szeretnék minél magasabb osztályban futballozni, akár az NB1-ben, vagy akár kimenni külföldre! Én egy keresztény családból származok, és mindig Isten volt a legfőbb az életemben, így a jövőmet is az Ő kezébe bízom. “Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.”

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply