Mesterötös. Interjú Balogh Bencével, a BKV Előre labdarúgójával

 • A hétvégi forduló előtt a Komárom a 3. helyen állt mindössze 14 gólt kapott 16 forduló alatt. Mi történt az ellenetek való meccsen?
 • Egy jó iramú közönségszórakoztató mérkőzés volt, ahol mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a támadásokra és ez gólokban is megmutatkozott. A mérkőzést gyors 2 góllal kezdtük, ami meghatározta a további játékot. Az ellenfél mezőnyben végig egyenlő partner volt, a különbséget ezen a napon a támadó harmadban lévő helyzetbekerülésben és kihasználásban volt. Jól játszott a csapat, megérdemelten győztünk.
 • A győzelem a bennmaradás szempontjából is fontos volt, hiszen nagyon sűrű a mezőny hátul. Ennyire jól sikerült a felkészülésetek? Volt jelentősebb változás a játékosállományban?
 • Igen egy keményebb felkészülésen vagyunk túl. A keretben nagy változás nem történt, 1 játékos ment, 1 játékos jött, és csatlakozott néhány fiatal a kerethez. A mezőny nagyon kiegyensúlyozott, az Ajka az, aki kiemelkedik, illetve 1-2 csapatnak van lemaradása. A meccseken a pillanatnyi forma dönthet. Most ezen a mérkőzésen nekünk jött össze, az egész csapat jó erőben volt és frissen mozgott a pályán.
 • Mesterötöst nagyon ritkán szoktak rúgni az NB-s bajnokságokban. Felelevenítenéd a gólok történetét?
 • Igen, büszke is vagyok rá. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült és természetesen köszönöm a csapattársaimnak, akik hozzásegítettek ehhez. Az első gólnál a kijövő kapus lábai között sikerült elpasszolnom a labdát. A második gólnál egy tetszetős támadás után egy szélről jövő beadást sikerült csukafejessel a rövid kapufa mellé fejelnem. A harmadik gólnál a védők között kibújtam és bal lábbal átemeltem a kijövő kapust. A 4. gól a személyes kedvencem, ahol egy kiugratást kaptam és az egyik védőjátékost lefutottam majd a másik védőt kicseleztem és a kapus fölött ballal rúgtam a labdát a hálóba. Szép munka volt. Az 5. gólnál pedig jól érkeztem egy bepasszolt labdára és sikerült a kapuba lőnöm a labdát. Úgy gondolom, hogy nagyon szép gólok születtek. Volt jobb-bal láb, csukafejes, volt egyéni megoldás és kidolgozott akciógól.
 • 15 mérkőzésből 14 találat. Azért ez nem semmi. Már most túl teljesítetted az elmúlt évek gólszámát. Hány találattal lennél elégedett a bajnokság végére?
 • Örülök, hogy jól alakul a szezon gólok szempontjából. Bízom benne, hogy a továbbiakban is a csapatom segítségére tudok lenni. A 20 gól véleményem szerint szép teljesítmény lenne.
 • Nagy a kereslet gólképes csatárok iránt. Miként tervezed a jövődet?
 • Folyamatosan vannak érdeklődések NB2-ből és NB3-ból, illetve jelenlegi csapatom a BKV is mindent megtesz annak érdekében, hogy náluk folytassam. Természetesen év végén minden ajánlatot meghallgatok és megpróbálok jó döntést hozni majd a pályafutásom folytatásával kapcsolatban minden téren.
 • Van-e kedvenc labdarúgó csapatod (persze a BKV-n kívül) és van-e játékos példaképed?
 • A Real Madrid. Kimondott példaképem nincsen, sok játékost szívesen nézek jelenleg is vagy néztem, akik már nem aktív játékosok és mindegyiket más-más okból. A mostani mezőnyből Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic és egy kicsit védekezőbb játékost Marcelot mondanám.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply