Mesterhármassal kér helyet a kezdőcsapatban. Interjú Kaszai Gáborral

A III. KER. TVE 5-0-ra nyert a hétvégén a Diósd ellen. Kaszai Gábor alaposan kivette a részét a gólgyártásból. A kispadról állt be, s alig negyedóra alatt három gólt szerzett. Az óbudaiak játékosával beszélgettünk.

 

kaszai-gabor.jpg

 

– Az eddig lejátszott öt meccs közül csak egyen voltál kezdő. Sérülésből való lábadozás, vagy valami más ok miatt?

– Így van, az első fordulóban voltam a kezdőcsapat tagja. Sérülésről szerencsére szó sincs, egyszerűen nem ment jól a játék az említett első meccsen. Valószínűleg emiatt a gyengébb teljesítmény miatt kerültem a kezdőcsapaton kívül.

 – Ennek ellenére már így is négy gólnál jársz. Mi lehet ennek az oka?

– A felkészülést végigcsináltam, az edzéseken úgy gondolom, hogy jól dolgozom. Így fizikálisan jó állapotban érzem magam. Igyekszem bizonyítani, jó teljesítményt nyújtani, hogy visszakerülhessek a kezdőcsapatba. Ennek a motivációnak és bizonyítási vágynak az eredménye ez a teljesítmény. Persze nem mehetünk el a csapattársak segítsége mellett sem.

– A Diósd ellen a 64. percben álltál be, s tizenöt perc alatt rúgtál három gólt. Felelevenítenéd az olvasóknak hogyan történt?

– A beállásom után nem sokkal, a középpályán egy jó labdaszerzés után indíthattunk kontrát. Beindultam előre, Kenesei Krisztián látta ezt és elém passzolta a labdát, a védőket már magam mögött hagytam, a kapusra vezethettem a labdát, ballal a rövid sarokba passzoltam a labdát. A második gólom is hasonlóképpen indult és ismét Kenesei Krisztiántól érkezett a passz. Az átvétel nem sikerült jól, a jobb külsőmről felpörgött a labda és a bal oldalamra került át. Újabb érintésre már nem volt időm, mert valószínűleg odaért volna a védő. Gyorsan kellett döntenem, ezért rádőltem és a félmagas labdát ballal lőttem kapura. Szerencsére jól találtam el és így a léc alatt nem sokkal a kapuban kötött ki a labda. A harmadik gól előtt bedobáshoz jutottunk az ellenfél alapvonalától nem messze a baloldalunkon. Szilágyi Máté kapta a bedobást, én lefordulva a védőmről indultam a tizenhatoson belülre segíteni neki. Combbal lekészítette a labdát, én egyből kapu felé tudtam átvenni azt, a védők távol helyezkedtek így még egy érintés után lövőpozícióba kerültem. Most sem gondolkoztam sokat, ismét jól találtam el a labdát, jobbal a hosszú fölsőbe jutott a kapuba a labda. Mondhatni szinte minden megoldásom bejött ezen a mérkőzésen.

– A csapatból nem csak neked megy jól a góllövés, már összesen 16-nál jártok, s a korábbi évekhez képest helyezésileg és pontszámban is jól álltok. Mi az, amin változtattatok?

– Még a bajnokság elején járunk és eddig jól szerepelünk, ezen az úton kell tovább haladnunk. Mindig van valaki, aki kisegíti a másikat, valami pluszt ad a csapat játékához, lendületet hoz és tudunk küzdeni egymásért illetve a csapatért. Kezd kialakulni egy jó közösség, lassan csapattá érünk. Talán emiatt vagyunk most jelenleg ilyen eredményesek.

– A hétvégén korábbi vezetőedzőtök Bücs Zsolt csapata, az Ajka következik. Milyen érzésekkel készülsz a meccsre és mire számítasz?

– Nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen jó szériában van az Ajka. Otthon biztosan be akarják gyűjteni a három pontot. De mi is ilyen céllal fogunk pályára lépni és úgy gondolom, ha a legjobbunkat fogjuk nyújtani jó esélyünk van arra, hogy ponttal, pontokkal tudunk majd távozni. Az, hogy Bűcs Zsolt az ellenfél edzője egy plusz motivációt jelent számomra és biztosan a többiek számára is.

Szécsi József