Mesterhármas. Interjú Csepregi Tamással a BKV Előre játékosával

 

A Csorna, a Tatabánya és a Csepel legyőzése után már a hatodik helyen áll a BKV Előre együttese. A vasárnap háromszor is a Csepel hálójába találó Csepregi Tamást faggattuk.

 

– Már a Dorog elleni idegenbeli döntetlen is kifejezetten jó eredménynek tűnt, azt követően pedig három meccset nyertetek, s ezzel felzárkóztatok a Nyugati csoport élmezőnyéhez. Mi történt az elmúlt találkozókon?

– Először is köszönöm a lehetőséget! Igen, a dorogi mérkőzés második félidejében megtaláltuk ismét a helyes irányt (ősz végi formánkat), a helyzetek alapján ott győzelmet érdemeltünk volna. A következő két meccsen (Csorna, Tatabánya), ha nem is szép játékkal, de szervezetten kiküzdöttük a győzelmet. A Tatabánya elleni sikert kimondottan jó eredménynek tartom, ellenük minden éllovasnak borzasztóan nehéz dolga lesz. Valóban felzárkóztunk, közeledni szeretnénk hozzájuk továbbra is, nem távolodni.

– A Csepel ellen 4-0-ra diadalmaskodtatok. Valóban ennyire sima volt a meccs?

– Szerencsére már a mérkőzés elején betaláltunk, így a Csepel kénytelen volt kijjebb húzódni. Sok területünk nyílt és idő kérdése volt mikor találunk be újra. Nekem meg sem fordult a fejemben az első 15 perc játékát látva, hogy azon a napon kikaphatunk. Jöttek a gólok is és végre egy nyugodt győzelmet arattunk, kiszolgálva a közönséget.

– Mesterhármast értél el. Elmesélnéd hogyan estek a gólok?

– Az 5. percben egy megszerzett labda után Birtalan ugratott ki kb. 25 méterre a kaputól, majd a kapussal szemben 10 méterről félmagasan a kapu közepébe passzoltam. Aztán kaptunk egy tizenegyest a szünet előtt, amit Csikortás Dávid higgadtan értékesített. Az 56. percben ezúttal Csikós Sanyi passzolt jó ütemben a védők közé, élesebb szögből 12 méterről a rövid sarokba lőttem. A 72. percben egy hazagurítás után megtámadtam a kapust, láttam cselezni fog, leszereltem és a labda az üres kapuba gurult…

– Mindössze három ponttal vagytok lemaradva a Győri ETO együttesétől, bár az is igaz, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak. Hogyan látod a csoport erőviszonyait? Mely csapatok lehetnek a feljutók, s ki fog búcsúzni a harmadosztálytól?

– A feljutás 3-4 csapat között fog eldőlni, szerintem a MOTIM állománya a legerősebb, úgy tűnik elég simán hozza a mérkőzéseket a „gyengébb” csapatok ellen. Nálam ők az aranyérem legfőbb várományosai. A Dorog-Győr kettősnek kevés a sima meccse, bárki ellen bennük van a pontvesztés lehetősége soha nem mehetnek biztosra. Titkon reménykedünk mi is, hogy odaérhetünk, de ahhoz maximumon kell teljesítenünk és a szerencsének is mellénk kell szegődnie. A mérkőzéseken mindent megteszünk és meglátjuk a szezon végén mire lesz elég. A kiesőt nehéz megjósolni. Ősszel egyértelműn a Csornát mondtam volna, de a tavaszi meccsünket látva, sok passzra épülő támadójátékot játszanak, aminek szerintem meg is lesz az eredménye. A Balatonfüred is erősített, idén nem láttam őket, ahogy a Sárvárt sem, így azt mondom, hogy a Sárvár-Füred kettős közül esik ki valaki.

Szécsi József