Megyeri Gábor bravúros védéseinek is köszönhetően a Dorog kiejtette a kupából a Gyirmótot

Megyeri Gábor bravúros védéseinek is köszönhetően a Dorog kiejtette a Magyar Kupából a Gyirmótot

 

megyeri-gabor.jpg

 

– Erős csapattal érkezett a Gyirmót Dorogra. Gyakorlatilag első osztályú játékoskerettel rendelkezik, így a kupából való kiverésük legalább olyan értékes, mint a Kozármisleny sikere a Puskás Akadémia ellen. Hogyan készültetek rá a találkozóra?

– Ez így van, erős kerettel érkeztek, de ezt már tudtuk a meccs előtti napon mivel az edzőnk felkészített rá minket. Nálunk olyanok is szerepet kaptak, akik általában kevesebbet játszanak a bajnokságban, így mindenki meg akarta mutatni, hogy máskor is lehet rá számítani.

– Egyáltalán nem játszottatok alárendelt szerepet, sőt a rendes játékidő vége felé többször is eldönthettétek volna a továbbjutást.

– Az első félidőben nagyon jól lezártuk a területeket és inkább kontrázni szerettünk volna. A második félidő java része a miénk volt, főleg a góljuk után, ekkor 2-3 ziccert is elhibáztunk.

 – Csak tizenegyesből tudtak a hálódba találni. Sokszor kellett játékba avatkoznod, illetve bravúrt bemutatnod a találkozó folyamán?

– Az első negyvenöt percben talán kétszer került helyzetbe az ellenfél. Az egyik egy röviden hazacsúsztatott labda volt, aminél sikerült jól zárni a szöget. A másik esetben egy nagy kavarodás után felszedtem a labdát. A második félidőben egy-két fejes volt a tizenegyesen kívül, amelyeket sikerült hárítani.

 – Százhúsz perc után is döntetlenre állt a mérkőzés, így következtek a tizenegyesek. Az első négy büntetőt mindkét csapat belőtte, s ezt követően sikerült hárítanod Völgyi Dániel lövését, így elévülhetetlen érdemed van a továbbjutásban. Milyen volt belülről a mérkőzés, s hogyan értékeled sikereteket?

– Fantasztikus. Nagyon örülök, hogy sikerült továbbjutni egy olyan csapat ellen, mely a feljutásért harcol az NB II-ben. A koncentrációnkat is mutatja, hogy 5/5 tizenegyest berúgtunk, úgy hogy az egész csapat kivette a részét a továbbjutásból.

– A Magyar Kupa 3. fordulójában, már a 16 közé jutásért, a Csákvár együttesét fogadjátok majd. Jó csapat, de nem annyira, mint a Gyirmót. Úgy vélem, hogy hazai pályán komoly esélyetek lesz a továbbjutásra.

– Abszolút jó csapat a Csákvár is, hiszen nem hiába van ott, ahol van, az NB II-ben. Úgy gondolom, ha azt a játékot tudjuk hozni, mint a Gyirmót ellen, akkor ezúttal is lehet esélyünk a továbbjutásra, s az is a cél, hogy újra meglepetést okozzunk. Egyelőre viszont nekünk a következő bajnokikra kell koncentrálnunk, hiszen most az a fontos.

– Az NB III-ban jelenleg a hatodik helyen álltok, de három tartalékcsapat is van előttetek, így a feljutás szempontjából olyan mintha harmadikak lennétek. Milyen tervekkel vágtatok neki a bajnoki évnek, s elégedett vagy-e az eddigi szerepléssel?

– A feljutás a cél, szeretnénk az első kettő legjobb NB III-as csapat között lenni! Elégedett lehetek, hiszen ahogy az  előbb te is mondtad a harmadikok lennénk. Közel van a dobogó és a feljutás is.

 

Szécsi József