Megragadta az utolsó szalmaszálat a Hajdúböszörmény. Interjú Nagy Mátéval

hajduboszormenyi-te2.jpg

 

– Jelentős hátrányban vagytok a bennmaradásért folytatott versenyben. Miként készültetek az RKSK ellen?

– Jelentős a hátrányunk, de nem ledolgozhatatlan. Úgy léptünk pályára, hogy aznap mindenképpen győznünk kell, s azt hiszem, hogy meg is tettünk mindent ezért.

– Milyen poszton jutottál szóhoz? Mi volt a feladatod?

– Két centerrel játszottunk, én voltam az egyik közülük. A mielőbbi gólszerzés, és az ellenfél akcióinak a megakadályozása volt a fő feladatom, nem szerettük volna hagyni, hogy az RKSK kibontakozzon.

– Milyen taktikával léptetek pályára?

– Taktikánkat főként a masszív, feszes és szervezett védekezés és az előbb említett ellenfél akciók kibontakozásának a gyors megakadályozása jellemezte. Ehhez a 4-4-2-es felállás megfelelőnek bizonyult.

– Melyik csapat játszott fölényben, kinek volt több helyzete?

– A mérkőzés első 20-25 perce a miénk volt, sorra dolgoztunk ki helyzeteket, aztán ez megfordult es az RKSK uralta a hátralévő időszakot. A második félidő elég kiegyenlített volt. Itt is ott is akadtak helyzetek, mindkét csapat arra törekedett, hogy megszerezze a második gólját és eldöntse a találkozót.

– Te szerezted az első találatot. Miként estek góljaitok?

– Mindkét gólt én szereztem csak a kiváló játékvezetés és egy “kedves” csapattársamnak köszönthetően nem nekem írták a második találatot..!

– Hét fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pont a lemaradásotok a 13. helytől. Mi az, amiben reménykedni lehet?

– Úgy gondolom ez a 8 pont meg ledolgozható a hátralévő 7 forduló alatt, főleg úgy hogy a kiesőzóna körül lévő csapatok nagyrészével még találkozunk majd. Ezek az úgymond hatpontos meccsek fognak dönteni arról, hogy ki marad, és ki távozik az nb3-ból.

Szécsi József