Meg akartam mutatni, hogy jobb helyre kerültem. Interjú Fisli Andrással

 

Az őszi szezon feléhez közeledve a Csepel a hatodik helyen áll. Fisli Andrással beszélgettünk, akinek komoly szerepe volt a Hévíz elleni győzelemben.

 

fisli-andras.jpg

Fotó: csepelfc.gportal.hu

 

– Talán kevesen számítottak arra, hogy ilyen jól szerepeltek majd a bajnokságban. Elégedettek vagytok az eddigi eredményekkel?

– Voltak olyan mérkőzések ahol értékes pontokat veszítettünk, de úgy érzem, hogy elégedettek lehetünk.

– Az elmúlt fordulóban a Hévíz együttesét fogadtátok. Tősgyökeres hévíziként hogyan készültél a találkozóra?

– Próbáltam úgy készülni, mint máskor, de természetesen bizonyítani szerettem volna a volt csapattársaknak. Meg akartam mutatni, hogy jobb helyre kerültem.

– Milyen volt a meccs? Melyik csapatnak volt több helyzete? Megérdemeltnek érzed a csepeli győzelmet?

– Az első félidőt mi uraltuk. szereztünk két gólt, de ha egy-két esetben jobb döntést hozunk, tovább növelhettük volna előnyünket. A második félidőben elég hamar gólt kaptunk, de ezután egyik kapu sem forgott komolyan veszélyben. Összességében egy hajtós meccsen sikerült felülkerekedni volt csapatomon. Nekünk volt több lehetőségünk, de az ellenfél is próbára tette védekező képességünket. Megérdemelten nyertünk.

– Éppen a Hévíz ellen szerezted meg első csepeli gólodat. Hogyan történt?

– Egy jól kivitelezett szabadrúgásból fejeltem 5 méterről a hálóba, miután elszabadultam a védőmtől.

– Mi volt az oka, hogy a nyáron a Csepelhez igazoltál?

– A Csepel egy nagy múltú és remélhetőleg nagy jövőjű csapat, emellett kiváló a szakmai stáb. A másik oka pedig, az a lelátói hangulat. A tavalyi Fradi II. elleni meccsen csepeli részről is szenzációs volt a buzdítás, s ez azóta is tart, hiszen a csepeli szurkolók mostanában is nagy odaadással drukkolnak nekünk, illetve értünk, még idegenben is. Ezúton is meg szeretném nekik ezt köszönni.

– Mire lehet képes a Csepel, illetve a Hévíz a bajnokságban?

– A Csepelt az első hétbe várom. A Hévíz csapata eléggé kicserélődött a nyáron, sokukat nem ismerem, de a második félidei játéka alapján biztos bennmaradónak gondolom.

Szécsi József