Meccsről-meccsre javult a Mórahalom VSE csapatjátéka. Interjú Magyar György játékos edzővel

Nehezen, bukdácsolva kezdték a harmadosztályt a Mórahalom VSE labdarúgói. A 10. fordulót követően csak nyolc pontjuk volt, és kieső helyen álltak, de aztán a Békéscsabát, a Dabast, a Dunaharasztit és a Méhkeréket is sikerült legyőzniük. Az év utolsó tétmérkőzésén pedig nagyon sokáig vezettek a Szigetszentmiklós ellen, s nem sok hiányzott ahhoz, hogy meglepetést okozzanak. Magyar György játékos edzővel beszélgettünk.

 

magyar-gyorgy-morahalom-gyongyos066kf.jpg

 

– 21 ponttal vonulhattatok téli pihenőre. Újoncként számítottatok arra, hogy ennyire sikeresek lesztek?

– A 21 pont szép eredmény, de nem dőlhetünk hátra, hiszen 19-et hazai pályán szereztünk, az idegenbeli mérlegünk igen harmatos. A tavasszal ezen szeretnénk mindenképpen javítani.

– Mennyire vagy elégedett a csapat játékával, eredményességével?

– A csapatjátékunk meccsről meccsre javult, de el kellett telnie 4-6 fordulónak, hogy felvegyük az NB3 ritmusát. Bátortalan, megilletődött csapat benyomását keltettük, persze ez érthető, hiszen sokan nem szerepeltek még nb-s osztályban.

 

Videó: Móra-Net Televízió

 

– Mely játékosok teljesítményével vagy a legelégedettebb?

– Csapatként funkcionáltunk jól, de voltak az átlagnál jobb teljesítmények mind a hátsó alakzatban mind középen és természetesen a támadószekciót is dicséret illeti.

– 26 gólotoknak pontosan a felét Crkvenjakov Dalibor szerezte, akivel kapcsolatban felröppent a hír, hogy Szekszárdon folytathatja. Van ennek valóságalapja?

– A Daliborról szóló pletykákról hallottunk, és az természetes, hogy ha valaki 13 gólt rúg fél szezon alatt, annak lesznek kérői azonnal. De bízunk benne és azon dolgozik az elnökség, hogy nálunk folytassa tavasszal is.

– Terveztek-e komolyabb változást a játékosállományban, és ha igen, akkor mely posztokat szeretnétek megerősíteni?

– A keret jó, de szeretnénk erősíteni a középpálya közepén, illetve fontos lenne, hogy előre is legyen “B” terv, ha váltanunk kell mérkőzések közben.

– Mikor kezditek majd meg a felkészülést?

– Január 4-én kezdünk, de addig is mindenki kapott egy 10 napos edzéstervet, hogy formában maradjunk.

– Hol és milyen formában fogtok edzeni?

– Természetesen Mórahalmon készülünk, hiszen itt minden adott a jó felkészülésünkhöz.

– Lehet-e már tudni, hogy mely csapatokkal játszotok majd edzőmeccset?

– Játszunk megyei csapattal, szerb csapatokkal és próbálunk NB2-es együttest is keresni. Mindent megpróbálunk megtenni, hogy megőrizzük a harmadosztályú tagságunkat. 

Szécsi József