Máté János mesterötöst ért el az elmúlt fordulóban. 3 év alatt harmadszor lenne bajnok, ezúttal a Tiszakécskével


Fotó: Tiszakécskei LC

– Két éve, amikor legutóbb beszélgettünk, a Szeged-Grosics Akadémia játékosaként 4 gólt rúgtál a Hódmezővásárhelynek. Mi történt Veled azóta?

– Megszületett a második fiam Benett, így teljes lett a család, a futballban pedig egy hónap alatt is sok élmény ér, nemhogy két év alatt.

– Bajnoki címet ünnepeltél a Szegeddel és a PMFC-vel. Előbbi klubnál 21 meccsen 15 gólt, míg utóbbinál 9 meccsen 11 gólt szereztél. Miként kerültél Tiszakécskére?

– A futball sokszor kiszámíthatatlan, ahogy az élet is. Minden percét élvezem a focinak, Tiszakécskén pedig a Tulajdonos Úr nagyszerű feltételeket biztosít minden futballt szerető ember számára. Ilyen profi körülmények között lehet élvezni a futballt.

– Térjünk rá a vasárnapi meccsre. A Gyöngyös otthonába látogattatok, milyen taktikával léptetek pályára?

– Próbáltuk a saját játékunkat játszani, dominálni és minél több gólt szerezni, ezt sikerült megvalósítani.

– Ellenfeletek korán, már a 9. percben előnybe került, amelyet a 27. percig megőrzött. Mi volt az oka a rossz kezdésnek?

– A Gyöngyös az első lehetőségét egyből gólra váltotta, ezt a szituációt még ki kell elemeznünk és tanulni belőle. A hiba benne van, viszont a pályán éreztük, hogy idő kérdése és meg fogjuk fordítani a meccset.

– Végül 5 alkalommal is a hálóba találtál. Minek köszönhető ez a hatékonyság?

– A koncentrációnak, de hiába koncentrálnék, ha nem lennének nagyszerű csapattársaim, az ellenfél kapujáig el is kell jutni. A gólok után szaladtam a labdáért, hogy több idő teljen el játékkal és legyen még lehetőségem.

– Mi a véleményed arról, hogy 38 forduló vár ebben a szezonban az NB3-as labdarúgókra?

– Minél több meccs van én annál jobban örülök.

– 4 forduló elteltével egyedüli 100 százalékosként az első helyen álltok. 3 év alatt harmadszor is összejöhet számodra az NB3-as elsőség?

– Egyértelmű cél a bajnokság megnyerése.

– Már hat alkalommal találtál a hálóba és így vezeted a Keleti csoport góllövőlistáját. Mennyivel lennél elégedett a bajnokság végére?

– Próbálok minél több gólt rúgni és gólpasszt adni, legalább annyit amennyivel bajnokok leszünk.

– Vasárnap a jelenlegi második helyezettet, a Jászberényt fogadjátok. Mit vársz az összecsapástól?

– Jó csapat a Jászberény, nem véletlenül állnak a második helyen. Villanyfényes meccsen, jó hangulatú, jó meccset várok. A Gyöngyös elleni találozót már másnap lezártuk, csak a következő meccsre koncentrálunk, fel fogunk készülni a Jászberény ellen.

Remélem, hogy nem két év múlva beszélünk majd legközelebb, jó lenne ennél hamarabb mesternégyest, vagy mesterötöst szerezni! 🙂

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply