Már negyedik az újonc Pénzügyőr. Interjú Karvalics Bencével

 

 

A tavalyi BLSZ1-ben bajnok és Budapest Kupa győztes Pénzügyőr SE játékosai közül az egykori NB3-as gólkirály Szakolczai-Sándor Balázs a nyáron abbahagyta a focit, a líbiai Aribi Hassan Khalifa Tripoliban az afrikai Bajnokok Ligájában rúgja a labdát, Sándor László pedig a holland harmadosztály élmezőnyébe igazolt az AFC Amsterdam kapusának. A télen Gyürki Gergő a Szombathelyi Haladáshoz, míg Lannert Bence a pest megyei első osztályba távozott. Emellett a csapatot sérülések és betegségek is sújtják. Ennek ellenére nem siránkoznak, teszik a dolgukat. Interjút készítettünk Karvalics Bencével, aki a győztes gólt szerezte a Dunaharaszti ellen.

– A BLSZ-ben lettél felnőtt labdarúgó, ahol két évet töltöttetek. Mennyiben más az NB3-ban focizni?
– Az NB3-at véleményem szerint nem lehet összehasonlítani a BLSZ1-el. Ott a legjobb csapatoknál is 2-3 góllal jobbak voltunk, itt természetesen nem ez a helyzet. A győzelem itt nem garancia, ezért a 3 pontnak sokkal nagyobb értéke van. Természetesen jobb ellenfelek ellen a játék is sokkal jobb.
– A bajnokság kezdetekor a kiesés elkerülése volt a cél. Már tíz mérkőzéssel a vége előtt kijelenthető, hogy ezt sikerült teljesíteni, hiszen csaknem dobogós helyen álltok. Ez azért is különösen elismerésre méltó, mert a nyáron majd a télen is meghatározó játékosok távoztak a csapattól. Miként lehetséges ez?
– A célkitűzés a szezon előtt valóban a bennmaradás volt, de mivel idén csak 1 csapat esik csak ki, ezzel nem tettük magasra a lécet, a vezetők és a játékosok is érezték, hogy ennél több van a csapatban. Valóban voltak távozók a nyáron, de helyettük érkeztek minőségi játékosok, a csapat magja egyben maradt. Véleményem szerint ez az egységesség, valamint az elmúlt két év sikerei az alapja az idei jó szereplésünknek.
– Idegenben megvertétek a második SZEOL-t most pedig a negyedik helyezettet. Mi lett volna, ha együtt marad a tavalyi gárda?
– A Dunaharaszti elleni kezdőben összesen 5 olyan játékos volt, aki ősszel is kezdőként lépett pályára ellenük. Most is sikerült nyernünk, ezért nem érzem azt, hogy a hiányzók bármit érdemben befolyásolnának. Természetesen, mint játékosok, és mint emberek is hiányoznak mindenkinek.
– Most pedig a mérkőzésről. Eleve győzelemre készültetek?
– Ha valaki úgy, megy ki a pályára, hogy nem akar nyerni, az ne sportoljon!
– Több alkalommal is vezetést szerezhettetek volna. Végül a 82. percben te találtál a hálóba. Felelevenítenéd hogyan történt?
– A mérkőzés végére mindkét csapat elfáradt, itt is- ott is voltak lehetőségek. Egy kontra végén Feil Máté indított, a kimozduló kapus felett pedig sikerült átemelnem a labdát.
– Hogyan tovább? Milyen tavaszt jósolsz a Pénzügyőrnek és milyen további céljaid vannak a labdarúgásban?
– Remélem minél több meccset meg tudunk nyerni és sikerül az első hat pozíció valamelyikén végeznünk. Most negyedikek vagyunk ezért természetesen nem zárom ki a dobogót, de az tényleg csoda lenne. A labdarúgással sosem voltak komolyabb céljaim, igyekszem kihozni magamból a maximumot, és mindent megtenni azért, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak! Természetesen, ha a Real Madrid hívna, akkor nem mondanék nemet, de jelen pillanatban a tanulmányaimon van a hangsúly.

Szécsi József