Már a hatodik helyen a Nyírbátor. Interjú Szabó Rolanddal

szabo-roland.jpg

 

– Kiválóan szerepeltek a tavaszi szezon folyamán, jelenleg már a 6. helyen álltok a tabellán. Mely dolgoknak köszönhető ez?

– Már az őszi szezon hajrájában is mutatkoztak annak jelei, hogy szép tavasz elé nézhetünk és ezt egy nagyon jó téli felkészüléssel és az új igazolásoknak is köszönhetően sikerült megalapoznunk.

– Milyen taktikával készültetek a diósgyőri tartalékok ellen?

– Külön nem készültünk az ellenfélből, tudtuk hogy fiatal csapat révén sokat futó, pörgős ellenféllel találjuk szemben magunkat, de nekünk a saját játékunkat kellett megvalósítanunk amit az edzőnk is kért. Ez végül a második félidőben mutatkozott meg.

– Melyik poszton kaptál helyet a csapatban és mi volt a feladatod?

– Jobbhátvédként számítottak rám. Saját oldalam lezárása volt a feladatom, és emellett ha úgy adódott a két belső védőt is  ki kellett segítenem.

– Nem esett gól az első félidőben, melyik együttes volt többet támadásban?

– Az első félidőben a mezőnyben zajlottak inkább az események a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Nekünk volt két helyzetünk, de az ellenfél kapusa bravúrral tudott hárítani.

– A második 45 percben háromszor is megzörgettétek a Diósgyőri tartalékok hálóját.

– A szünetben Árpi elmondta, hogy az első félidőben mutatott játék kevés lesz a győzelemhez. Egy-két fokozattal feljebb kell kapcsolnunk. Így is történt, egyből a kapujukhoz szegeztük ellenfelünket és gyorsan vezetést is szereztünk, innentől esélye sem volt a Diósgyőrnek.

– Nagyon szoros a mezőny, a 4. helyezettet mindössze 7 pont választja el a 13. helytől. Miként látod a csoport erőviszonyait?

– Így van, nagyon szoros. Egy-egy győzelmekkel helyeket lehet előre ugrani és ugyan így vissza is lehet esni. Nekünk a célunk az első hatban lenni és szerintem el is fogjuk azt érni.

Szécsi József