Lukács Raymond nem állna meg 25 gólig. Interjú az STC játékosával

 

lukacs-raymond-stc.jpg

 

– Eddig meglehetősen felemásan szerepel az STC a bajnokságban. Az erős játékosállomány ellenére a csapat a középmezőny tagja. Mennyire vagytok elégedettek az eddigi szerepléssel?

– Hát igen, nem úgy alakul, alakult ez az idény számunkra, ahogy elterveztük és sajnos emiatt is a télen búcsúzott tőlünk hat kezdőjátékos, de ennek ellenére tesszük a dolgunkat, hogy felemelt fejjel fejezzük be a bajnokságot és jövőre ismét más célokért küzdhessünk.

– Milyen taktikával készültetek a Hajdúböszörmény ellen, s miként sikerült ezt végrehajtanotok?

– Tudtuk a hajdúböszörményi meccsről, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen ellenfelünk a bennmaradás eléréséért küzd. Azzal a tudattal léptünk pályára, hogy ne kapjunk gólt, mert úgyis fogunk egyet lőni. Végül sikerült hármat és ezzel megnyertük a találkozót.

– A 65. percben szereztétek meg a vezetést. Mi történt addig? Mely csapat volt többet támadásban?

– Igen, elég későn szereztük meg a vezetést, hiszen az első félidőben végig szembeszélben játszottunk és nagyon nehéz volt bármilyen helyzetet is kialakítani, de a második félidőben ugye már nekünk kedvezett az időjárás, amit nagy örömünkre ki is használtunk.

– A három gól közül, te kétszer találtál a hálóba. Felelevenítenéd hogyan estek a gólok?

– Az első egy szöglet után esett. Szó szerint rólam pattant be a hálóba, azt sem tudtam hol a labda. laugh

Ezt követően a böszörményiek elkezdtek egy kicsit nyomni, s egy kontratámadás végén átemeltem a kint lévő kapus felett a lasztit. A harmadik találatnál egy jól eltalált szabadrúgásunk megpattant az ellenfél egyik játékosán.

– A Keleti csoport góllövőlistáján feljöttél a harmadik helyre, immár 15-ször voltál eredményes. Melyik gólodra vagy a legbüszkébb?

– Hát igen. 15 gól ha úgy vesszük szép teljesítmény, de ha csak a helyzeteim felét berúgtam volna akkor most kb. 30-nál járnék. Nekem mindegyik találat fontos, így nem tudnék egyet sem kiemelni. 

– 10 forduló van hátra a bajnokságból. Miként látod a Keleti csoport erőviszonyait, ki lehet majd a bajnok, s mely csapatok fognak kiesni a harmadosztályból?

– Nagyjából egyforma erőt képviselő csapatok vannak a bajnokságban. Láthatjuk az eredményeken, hogy bárki megverhet bárkit. Talán a Barcika lóg ki egy kicsit a sorból, hiszen ők szinte mindig hozzák a formájukat és sorban nyeregetik a meccseket. Várhatóan az övék lesz az első hely. Nagy harc lesz a kiesés elkerüléséért, de úgy vélem, hogy az Újpest második csapatának és a Hajdúböszörménynek már most reménytelen a helyzete.

– Melyik helyre érhet majd oda a bajnokság végére az STC Salgótarján?

– Azt szeretném, ha legalább a negyedik helyre odaérnénk, és meglenne a 25 gólom. 

Szécsi József