Lipusz Norbert két gólt vágott be a Nyíregyházának

Az elmúlt fordulóig a Nyíregyháza minden hazai találkozóját megnyerte a bajnokságban, s a Magyar Kupában is menetelt. A Kazincbarcika elleni szombati meccsük igazi rangadót hozott, nagyszámú szurkolósereggel, s méltó ellenféllel. A mérkőzéssel kapcsolatban a két gólt szerző Lipusz Norbertet kérdeztük.

 

lipusz-norbert.jpg

 

– Két fordulóval ezelőtt még azt lehetett gondolni, hogy nem lesz olyan csapat, amely meg tudja szorítani a Nyíregyházát. Ehhez képest a 15. fordulóban vereséget szenvedtek, míg szombaton először veszítettek pontot hazai pályán. Előzetesen számítottatok arra, hogy legalább egy döntetlent el tudtok érni az éllovas otthonában?

– Persze, hogy számítottunk pontszerzésre. Egész héten úgy készültünk, és készítettek fel minket, hogy három ponttal távozzunk Nyíregyházáról. Végül egy pont lett belőle, amivel úgy gondolom, hogy mindenki elégedett.

– Közel kétezer néző előtt óriási hangulatban játszottátok a mérkőzést. Nagyon sokan elkísértek benneteket Barcikáról is. Az első félóra után már 2-0-ra vezetett a Nyíregyháza. Akár úgy is tűnhetett, hogy eldőlt a három pont sorsa, de ti nem így gondoltátok, s sikerült egyenlítenetek. Milyen volt a mérkőzés, s megérdemeltnek mondható-e pontszerzésetek?

– Az első félidőben két pontrúgásból kaptunk két gólt, ami egy kicsit megfogta a csapatot, ettől függetlenül azt lehetett érezni, hogy van tartásunk. A félidőben megbeszéltük, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni, koncentráltabbnak kell lennünk, és gólokat kell szerezni. A második félidőben úgy érzem rendeztük sorainkat, sikerült egyenlítenünk, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Voltak meleg perceink, de a kapusunk Szabó Ádám nagyszerűen védett, így egyértelműen rászolgáltunk az egy pontra.

– Csapatotok mindkét találatát te szerezted. Felidéznéd ezeket?

– Az első gólomnál Nagy Robi ívelt be egy labdát, melyet a hosszú oldalon teljesen üresen állva vehettem át, majd a kapus mellett-alatt a kapuba lőttem. A második találatom pedig egy gyorsan elvégzett szabadrúgás eredménye volt. A Nyíregyháza 2-1-nél újabb gólt szerzett, amit les miatt érvénytelenítettek, ők emiatt a bíróval foglalkoztak, mi pedig egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból lekontráztuk őket, és Nagy Robi kapu elé belőtt labdáját sikerült újra gólra váltanom.

– Elég nagy a lemaradásotok az első és második helytől, bár rengeteg meccs van még hátra, így ez sem behozhatatlan. Viszont a harmadik pozíció is feljutást érhet. Hogyan látod esélyeiteket?

– Sajnos egy kisebb hullámvölgyben volt a csapat, emiatt fontos pontokat veszítettünk. Hátrányunk ledolgozható, nagyon sok mérkőzés lesz még. Úgy vélem nagy harcok lesznek a feljutásért, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk, és, hogy Barcikának jövőre Nb2-es csapata legyen!

Szécsi József