Lékai Soma kivédett három tizenegyest a Dorog ellen

A rendes játékidőben, majd a hosszabbítás után is döntetlen volt az állás, így 11-esek döntöttek. NB2-es csapatot ejtett ki a Magyar Kupából a Szekszárd. 

Fotó: www.szufc.hu

– A hetedik helyen álltok az NB3 Közép csoportjának tabelláján. Ez mennyire felel meg az előzetes elvárásoknak?

– A tavalyi szereplésünket mindenféleképpen szeretnénk felülmúlni. Az 1-5. forduló sorsolása mondhatni a legnehezebb volt a Közép csoportban. Szerencsére sikeresen tudtunk kijönni ebből a nehéz sorozatból. Az utolsó mérkőzésünket sajnálom a Makó ellen, amelyet ha legyőzünk tapadhattunk volna tovább az élbolyra. Összességében reális a 7. pozíció.

– Miként készültetek a Dorog elleni kupameccsre?

– Ugyanúgy készültünk,mint egy rendes bajnoki mérkőzésre.

 

Videó: Tv8 Sport. A mérkőzés összefoglalóját a Tarr Kft. támogatásával láthatják.

– Az összefoglalót látva egyáltalán nem látszott az osztálykülönbség, bár néhányszor nagyot kellett védened, de nektek is voltak helyzeteitek. Milyen volt a meccs belülről?

– Az 1. félidőbeli játék alapján egyetértek veled. Volt több nagy helyzetünk, kapufánk is. A 2. félidőben már a Dorog kezdeményezett. Jobban a saját kapunk előtt tartottak minket, de veszélyes lehetőségeik nagy bedobásból születtek nagyrészt.

– Nagyon sokáig ti vezettetek, s amikor már úgy tűnt, hogy megvan a továbbjutás, a 88. percben egyenlített a Dorog. Változtattatok valamit a hosszabbításban?

– Én még a gól előtt sem gondoltam, hogy továbbjutottunk. Sajnos az egyik nagy bedobásból sikerült egyenlíteniük. Nem változtattunk semmit a hosszabbításra. Szerintem a Dorog változtatott a hosszabbításra és inkább visszahúzódtak, mélyebben védekeztek, főleg a kiállítás után.

– 3 tizenegyest sikerült kivédened. Külön készültél erre?

– Nem mondanám. A párbaj előtt a kapusedzőmmel egyeztettem, hogy próbáljam valahogy kizökkenteni a rúgókat, de előzetesen nem készültem senkire. Biztos voltam benne, hogy továbbjutunk.

 

Videó: Tv8 Sport

– Úgy tudom, hogy pályafutásod során már jó pár 11-est kivédtél. Melyikre vagy a legbüszkébb?

– Volt pár szerencsére 😀. Számomra a legemlékezetesebb az első NB2-es bajnokimon volt, amikor a Vasas színeiben Kozármislenyben sikerült védett büntetővel bemutatkoznom. Ellenben a legnagyobb tét a mostani tizenegyes párbajon volt.

– Pénteken lesz a Magyar Kupa következő körének sorsolása. Mely csapatnak örülnél a legjobban?

– Az én véleményem az, hogy vagy egy velünk egy osztályban, esetleg alacsonyabb osztályban szereplő csapatot kapjunk, akik ellen nagyobb a továbbjutási esélyünk vagy egy nagy múltú, közönségcsalogató csapatot, amely miatt kijönnek a nézők és megtöltik a stadiont. Az biztos, hogy senki ellen nem fogunk kimenni feltett kézzel!

– Vasárnap a PMFC együttesét fogadjátok. Mit vársz a meccstől?

– Sima hazai győzelmet várok a csapattól!

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply