Legelső NB3-as meccsén egyből mesterhármast szerzett. Interjú Sztojka Ádámmal a Méhkeréki SE labdarúgójával

Jobban talán nem is kezdhették volna a méhkeréki labdarúgók a bajnokságot. Valószínű, hogy a településen ezek után végképp egekbe szökik a futball láz. A mesterhármast szerző Sztojka Ádámmal beszélgettünk.

 

sztojka-adam.jpg

 

– Azt hiszem sokan felkapták a fejüket arra a hírre, hogy háromgólos győzelmet arattatok a paksi tartalékok ellen. Hogyan készültetek a mérkőzésre?

– Egy elég kemény alapozáson voltunk túl. Az utolsó héten pedig jobbára a frissítésre helyeztük a hangsúlyt. Mivel újonc csapat vagyunk, így az ellenfélből nem igazán tudtunk felkészülni, mindannyian a saját motiválásunkra figyeltünk.

– Milyen volt a hangulat a nézőtéren?

– Úgy gondolom, hogy igazán különlegesnek számít, hogy a 2000 lakosú településről 600-700 fő ott volt a meccsünkön, s 12. játékosként funkcionált. Óriási élmény volt.

– Milyen volt a mérkőzés, melyik csapatnak volt több helyzete?

– Az első öt percben nem igazán találtuk a ritmust, de utána szépen belerázódtunk a meccs ritmusába és higgadt labdakihozatalokkal építettük fel támadásainkat. Az első félidőben ellenfelünk kicsit többet birtokolta a labdát, de igazi helyzeteket nem igazán tudott kialakítani. A második félidőben egyértelműen átvettük az irányítást és akár több gólt is lőhettünk volna.

– Legelső NB3-as meccseden egyből mesterhármast értél el. Felelevenítenéd hogyan estek a gólok?

– Az első gólnál labdát szereztünk a saját tizenhatosunknál. Jobb hátvédünk végig szólózott a jobb szélen és a tizenhatos magasságában laposan középre tette a pettyest, melyet centerünk egy átlépős csellel tovább engedett, én pedig mögötte érkeztem és állítás nélkül félmagasan a kapuba lőttem.

A második gól a második félidő elején esett. Ismét labdát szereztünk, ezúttal a középpályán. A jobb szélre kihúzódó belső középpályásunk betört a tizenhatoson belülre, középre centerezett, én pedig a hosszún érkezve laposan a kapu bal oldalába helyeztem a labdát, melybe a kapus már csak a gólvonalon túl tudott beleérni. A harmadikat tizenegyesből rúgtam.

– Az elmúlt bajnokságban sem álltál hadilábon a góllövéssel, hiszen 27 találkozón 27 gólt lőttél. Milyen érzés volt NB-s meccsen játszani?

– Óriási élmény volt, természetesen meg kell szokni hogy itt gyorsabb a játék, de remélem meccsről meccsre belerázódunk az Nb3-as közegbe.

– Hogyan tovább? Mit vársz csapatodtól és saját magadtól a bajnokság során?

– A vezetőség elvárása elsősorban a bennmaradás, de természetesen megteszünk mindent annak érdekében, hogy minél előkelőbb helyen fejezzük be a bajnokságot. Egyéni szinten pedig mindent elkövetek azért, hogy helyzeteimet minél nagyobb százalékban kihasználjam.

Szécsi József