Laták Bertold győzelmet vár a Pénzügyőr ellen

Hosszú idő után újra nyerni tudott a Bölcske együttese. Laták Bertolddal beszélgettünk, aki a győztes gólt szerezte a Honvéd tartalékjai elleni mérkőzésen.

 

latak_bertold_910430.jpg

 

– Az első fordulóban legyőztétek a Szekszárd együttesét, s aztán tizenegy meccset kellett várni az újabb sikeretekre. Gondoltad volna a mérkőzés előtt, hogy éppen a Honvéd tartalékjai ellen, s ráadásul idegenben szakad meg ez a rossz sorozat?

– Minden meccsünk előtt bíztam a győzelemben, mert amelyik csapat nem úgy megy föl a pályára, hogy nyerni akar, az már veszített is.

– Kétgólos hátrányból fordítva nyertétek meg a meccset. Milyen volt a mérkőzés képe? Melyik csapat támadott többet?

– Az első félidőben a Honvéd kisebb mezőnyfölényben játszott, volt néhány távoli lövésük, azonban ismét megkaptuk a szokásos elkerülhető góljainkat. Ami a mi játékunkat illeti, volt egy pár ígéretesnek tűnő támadásunk, de ebben a félidőben ezek még nem jöttek össze. A második játékrészben mindegy-mindegy alapon mentünk föl a pályára, és ez be is jött. Itt jobbára az történt, amit mi szerettünk volna, bár volt a Honvédnak is több gólszerzési lehetősége. A két félidő között igazából nem volt nagy különbség, ezt a szakmai stábunk fogalmazta meg a legjobban. Az első félidőben a vesztes, míg a másodikban a győztes mentalitás jellemezte csapatunkat.

– Te szerezted a végül is a győzelmet jelentő harmadik gólotokat. Felidéznéd a találatot?

– A 73. percben előrementem egy bal oldali pontrúgásunkhoz. A beadást követően az első fejest még védte a kapus, de az azt követő kavarodásban hozzám pattant a labda, amit fél méterről a kapuba helyeztem.

– A hétvégén a Pénzügyőrt fogadjátok. Sikerül kettőről háromra lépnetek sikereitek számának tekintetében?

– Mindenképpen szeretnénk megszerezni harmadik győzelmünket, ennek a tükrében edzünk egész héten és lépünk pályára szombaton. Jó volt végre újra győztes meccs után belépni az öltőzőbe, szeretnénk minél többször átélni ezt az érzést és hazai pályán megörvendeztetni szurkolóinkat.

– Tavaly ilyenkor, tizenkét forduló után tizennégy pontotok volt, most nyolc. Mire számítasz a bajnokság végén? Milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Az ősszel szeretnénk minimum a hátralévő két hazai meccsünket megnyerni, a két idegenbeliből pedig a maximumot kihozni. A jó téli felkészülésünket, remélem, hogy egy nagyon jó tavasz fogja követni, minimum egy olyan, mint az előző szezonban. A jelenlegi helyzetben elégedett lennék a szezon végén, ha egy masszív középcsapattá tudnánk válni!

Szécsi József