Lannert Bence remek társaságba került a Pénzügyőrnél

 

 

lannert-bence.jpg

 

 

– Soroksár, FTC, Szigetszentmiklós, Gyirmót, Vecsés, Százhalombatta, Dabas, Budafok, Honvéd. Jó nevű klubok. Ha jól tudom a Pénzügyőr előtt ezekben az egyesületekben futballoztál. Mely sikerekre vagy a legbüszkébb?

– Igen jól tudod. Annyival egészíteném ki, hogy utánpótlás szinten a Fradiban kezdtem és onnan kerültem a Honvédhoz 15 évesen. Igazából mindegyikhez köt olyan dolog amire büszke vagyok. A Fradiban szinte korosztályos szinten megnyertünk mindent. A Honvédban kerültem fel először NB1-es klub keretébe. Sajnos a legmagasabb osztályban nem tudtam bemutatkozni, csak a kispadig jutottam. Battán NB3-as bajnokok lettünk. Vecsésen stabil NB2-es csapatban játszottam olyan kiváló edzők irányítása alatt, mint Herédi Attila, Horváth Ferenc vagy Détári Lajos. Innen kerültem be az akkor még meglévő NB2-es válogatottba is. Gyirmót sajnos elkapkodott döntés volt, de ez már a múlt. Miklóson Horváth Ferenc irányításával tavaszi 2. lettünk az nb2-ben. Itt már a Fradi kölcsönjátékosaként szerepeltem. Innen kerültem az FTC kérésére Soroksárra. Először lehetetlen helyzetből megnyertük az NB3-at, sajnos az osztályozón elbuktuk a feljutást. Utána a 3 csoportos NB3 közép csoportját nyertük meg. A következő évben pedig bent maradtunk az 1 csoportos nb2-ben. Szóval így visszagondolva majdnem minden helyen találok olyan dolgokat amire büszke vagyok.

– Az elmúlt bajnokságban huszonötször voltál a kezdőcsapat tagja a másodosztályú Soroksárnál, míg háromszor csereként léptél pályára. Mi volt az oka, hogy Pasarétre távoztál?

– Kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot a Magyar Kézilabda Szövetségtől. Az ottani munka viszont nem engedi meg a profi sportolói státuszt. A sport mellett elvégeztem két egyetemet közgáz illetve pénzügy szakon, terveztem a sport melletti életet. Ennek most jött el az ideje, így belevágtam. A Pénzügyőr nem keresett én jelentkeztem Vatai mesternél, mivel a pályától 3 perce lakom gyalog. Emellett persze tájékozódtam a csapatról és nagyon szívesen jöttem egy ilyen igazai futball szerető közegbe. 

– A Dunaharaszti után az ESMTK ellen is sikerrel gyűjtöttétek be a három pontot. Úgy tűnik, hogy nagyon együtt van a csapat. Miként sikerült a beilleszkedés?

– Azt már az elején éreztem, hogy egyben vagyunk, de ez a két siker nem szabad, hogy elkényelmesítsen minket, ugyanígy kell tovább edzeni és meccselni. A beilleszkedéssel nem volt gond. Ezzel igazából nekem soha nem volt problémám. Itt a társak is nagyon segítőkészek voltak, nyugodtan mondhatom, hogy egy igazi nagybetűs CSAPATBA érkeztem. 

– A Haraszti ellen nagyon jól zártátok le a területet, s így ellenfeletek nem igazán tudott komoly helyzetet kialakítani. Te viszont meglőtted első pénzügyőrös gólodat. Felidéznéd a találatot?

– A védekezésünk úgy érzem elég jól össze állt, és a támadó szekcióra sem lehet panasz (mutatja ezt a két meccs alatt lőtt 6 gól). Nagyon örülök az első gólomnak, de ha most aláírhatnék egy papírt, hogy az összes többi őszi meccsünket megnyerjük én viszont nem lövök egyetlen gólt sem, azonnal aláírnám. A gólomról pedig annyira emlékszem, hogy elindultam a labdával lepasszoltam Sztrúnak (Sztrunga Zsolt), aki egy nagyszerű passzal vissza adta nekem én pedig betartva legjobb barátom Márkus Tibor tanítását felrúgtam a léc alá. 

– Úgy tűnik, hogy a kieséstől nem kell tartanotok, hiszen hét forduló után máris tizenegy pont távolságban vagytok. Milyen teljesítményre lehet képes a Pénzügyőr az NB III-ban?

– Szerintem maradjunk szerények és tegyük a dolgunkat, mint eddig. Ha esetleg a téli banketten megkérdezed tőlem újra majd mondok valamit. laugh

Szécsi József