Kvanduk János abban hisz, hogy a hétközben, az edzőpályán végzett munka eredményre vezethet hétvégén a stadionban

– A 20. forduló után lettél a Szekszárd vezetőedzője. Irányításod alatt 14 meccsen 25 pontot szereztetek. Mennyire vagy ezzel elégedett?

– Ha elégedett nem is vagyok, de reálisnak mondható. Boldogabb lennék, ha hazai pályán egy kicsit eredményesebbek lettünk volna. Remélem, hogy ebben pozitív változást tudunk elérni.

 – Kik voltak a csapat húzóemberei?

– Nem szeretek kiemelni játékosokat, mert ez mindig igazságtalan a többiekkel szemben. Fejes Peti lőtt 18 gólt, ez mindenképpen elismerésre méltó egy olyan csapatban, mely fél év alatt 13-ra volt képes. Nyilván a mögötte játszók extra teljesítményt nyújtottak védekezésben, hogy ezzel, – ha csak egy picivel is de – a kieső zóna felett tudott maradni a csapat ősszel.

– Nemrég azt nyilatkoztad, hogy 32-ről 23-ra csökkentitek a játékoskeret létszámát. Eddig Pokorni Péter, Puskás Gábor, Havasi Dániel, Horváth Gábor, Márkvárt Patrik, Szabó Milán, Horváth Bálint, Koch László, Rátkai Gábor, Ranga Máté távozásáról lehetett hallani. Kik érkeznek majd a helyükre, illetve lesz-e más is, aki eligazol?

– Pokorni helyét a Siófokról érkező Filipánics Bálint vagy a saját nevelésű Szűcs Krisztián foglalhatja el. Néhány fiatal játékos és néhány próbajátékos is a csapattal készül az első 10 napban. Szerdán szeretném lezárni a keretet. Nem számítok már számottevő változásokra a csapat összetételével kapcsolatban. Nyilván az is egy út, hogy valaki adja-veszi a játékosokat és az egyéni képességek cseréjében látja a szakmai munka eredményét. Én még abban hiszek, hogy a hétközben, az edzőpályán végzett munka eredményre vezethet hétvégén a stadionban…

– Talán korai még a kérdés, hiszen egyelőre még a csoportbeosztásokat sem ismerjük, s a játékosállomány is csak kialakulóban van, de mekkora esélyt látsz arra, hogy az idei 7. helyhez képest előrébb lépjetek?

– Az a célunk, hogy előre lépjünk. Bár szerintem a 4-8. hely között bárhol végzünk,  az lehet reális eredmény a csapattal. Minden más vagy csoda lenne vagy katasztrófa. Ambiciózus játékosok alkotják a csapatunkat. Nagyon utálunk veszíteni, remélem ezt a mentalitásunkat megőrizzük egész évben.

– Miként zajlik a felkészülés? Milyen formában és mely csapatok ellen készültök?

– Harmadikán kezdtük a közös munkát. A játékosok már egy héttel korábban megkezdték az egyéni program alapján a szervezetük előkészítését. 8 gyakorló mérkőzést játszunk, többnyire hasonló osztályú csapatokkal. Többnyire napi 1 edzéssel készülünk, de lesz időszak, amikor többször is edzünk egy nap, valamint egy rövid edzőtábor jellegű munkára is lehetőséget kaptunk. Ilyen szempontból semmi nem gátolja azt, hogy a képességeinknek megfelelő teljesítményt nyújtsuk. Nyugodt, korrekt hátteret, jó edzéslehetőséget biztosít számunkra a klub.

Szécsi József