Kovács Dániel meglepetésre készül a Pénzügyőrrel

 

 

 

kovacs-daniel--2-.jpg

 

 

– A Pénzügyőrt megelőzően Békéscsabán, Újpesten, Gyirmóton és Soroksáron futballoztál. Milyen sikereket értél el? Mi az, amire a legbüszkébb vagy?

– A legnagyobb siker talán az Nb1-ben elért negyedik hely volt az Újpesttel, de hasonlóan jó emlékként gondolok vissza a Gyirmóttal elért bronzéremre is az Nb2-es mezőnyben. Legszebb emlékem talán a Kecskemét ellen lőtt első gólom az Nb1-ben, de mindig kiráz a hideg, amikor az Újpest-Fradi derbik hangulata eszembe jut. 4 derbin voltam keretben, 3 alkalommal pályára is léptem és szerencsére elmondhatom magamról, hogy nem hagytam el vesztesen a pályát ezeken a mérkőzéseken.

– Az élvonalban és a másodosztályban is jó pár mérkőzést játszottál. Milyennek érzed a harmadosztályú meccsek színvonalát?

– Az eddigi mérkőzések alapján elmondhatom, hogy 1-2 kivételével izgalmas, jó mérkőzéseket játszottunk. Az Nb1 átalakítása véleményem szerint pozitív hatással volt az Nb3-as bajnokságra is.

– Hogyan kerültél a Pénzügyőrhöz?

– A Pénzügyőr csapatához egy békéscsabai barátom révén kerültem, aki már régóta erősíti a társaságot. Mikor megtudta, hogy az Nb3-ban szeretnék a továbbiakban futballozni, leültünk beszélgetni egy kávé mellett és mesélt egy kicsit a csapatról.

– Az MLSZ adatbankjában 166 mérkőzés van regisztrálva melyen pályára léptél. Nem lehet azt mondani, hogy durva játékos lennél, hiszen a Szombathelyi Haladás elleni Magyar Kupa találkozóig, egyszer sem kaptál piros lapot. A nézőtéren nagyon megoszlottak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy jól döntött-e a játékvezető az első félidő hajrájában. Jogosnak érzed-e a büntetőt és kiállításodat?

– Igen, ez volt életem első piroslapja. Nagyon csalódott voltam, hiszen tudtam, milyen nehéz helyzetbe sodortam ezzel a csapattársaimat. A szituációt véleményesnek mondanám. Mindketten elindultunk egy oldalról bejövő labdára, én tisztázni szerettem volna, míg ő gólt szerezni. Mindketten bevetődtünk, de egyikünk sem találta el, így az érintetlenül továbbment. A földre érkezve összeakadt a lábunk.

– A Pénzügyőr sikereinek egyik fontos eleme, hogy jól szervezett a védekezése. Olyannyira, hogy legutóbbi négy meccseteken gólt sem kaptatok. Azért ez nem semmi egy újonc csapattól, s neked is fontos részed van ebben. Milyen poszton érzed igazán otthonosan magad?

– Igen, szerencsére sikerült lehoznunk az utóbbi találkozókat gól nélkül, míg elől szerencsére több ízben is eredményesek tudtunk lenni. Nem bontanám le egyiket sem az adott csapatrész érdemére. Ezeket csapatként értük el. Megpróbálunk egységesen, együtt támadni és együtt is védekezni. Mindenki igyekszik kivenni a maga részét az egészből. Pályafutásom során, több poszton is megfordultam már, így voltak időszakok, amikor belső középpályás, szélső támadó vagy szélső védő voltam. Mindhárom posztnak megvan a maga szépsége, így szívesen játszom bármelyik pozícióban.

– Már lement kilenc forduló a bajnokságból, s lassan látni lehet az erőviszonyokat. A bajnokság végén milyen eredménnyel lennél elégedett?

– A minimális célkitűzésünk a biztos bennmaradás kiharcolása. Ettől eltekintve megpróbálunk meglepetést okozni a szereplésünkkel.

 

Szécsi József