Kovács Balázs újra bevethető. Interjú a Szentlőrinc támadójával

Fotó: www.szentlorincse.hu

kovacs-balazs-szentlorinc-se.jpg

 

Kovács Balázs tavaly nyáron érkezett Szentlőrincre a Szeged 2011 csapatától, az 5. fordulóban térdsérülést szenvedett, így szeptember óta nem számíthattak a játékára. Sérülése óta Tóth Adrián tartotta a frontot, ő volt az egyetlen “klasszikus” befejező csatára a Baranya megyei együttesnek, aki – fáradhatatlanul – szinte az összes bajnoki és kupamérkőzést végigjátszotta, így elkél a segítség a csatársorban, és szükség lesz mindkettőjük góljaira a bajnokság hajrájában. Kovács Balázzsal a www.szentlorincse.hu  készített interjút.

– Hogy sérültél meg, és mi volt pontosan a sérülésed?
– 2016. szeptemberben a Mórahalom elleni hazai meccsen sérültem meg, az ellenfél egyik játékosával összerúgtam, kicsavarta a jobb térdem, és elszakadt a belső oldalszalag, majd februárban kiderült, hogy elszakadt a gyűrűsporc is, amit addig nem is vettek észre. 

– Milyen műtéted volt? Milyen volt a rehabilitáció?
– A szalagokat szerencsére nem kellett műteni, 6 hétig rögzítőben volt a lában, decembertől már egyedül edzhettem, és gyógytornára jártam. Miután februárban kiderült, hogy leszakadt a gyűrűsporc is, ezt már operálni kellett. Ezután 4 hét pihenés következett, majd elkezdtem külön mozogni, de most már 1 hónapja együtt edzek a csapattal. 

– Hogy élted meg az elmúlt 6 hónapot?
– Nehéz volt ennyi időt foci nélkül kibírni, szerencsére a családom, és a barátaim sokat segítettek. 

– Teljesen rendbe jött a sérülésed? Milyen fizikális és mentális állapotban érzed magad?
– Úgy gondolom sikerült teljesen felépülnöm, fizikálisan és mentálisan is 100%-os állapotban érzem magam. 

–  Nem túl hálás feladat vesztes meccsen visszatérni… Milyen érzés volt pályára lépni?
– Én sem így képzeltem el visszatérést, de örülök hogy végre játszhattam. Az első fél órában lerendezhettük volna a meccset, de ez nem sikerült, így a kihagyott helyzetek végül megbosszulták magukat. 

– Nagy a harc az NB3-ban, senki nem akar kiesni. Szerinted milyen lesz a bajnokság hajrája?
– Egy meccs sem lesz könnyű, de úgy gondolom, hogyha a csapat hozza a formáját, és a szerencse is kicsit mellénk szegődik, akkor gond nélkül vehetjük az akadályokat, és csak előrefelé kell majd tekintgetnünk.