Király Botond klasszikus mesterhármast ért el az Újpest ellen

Alig több mint egy évvel ezelőtt Király Botond két gólt szerzett az utánpótlás válogatottban Moldávia ellen, illetve bemutatkozhatott a Pápa játékosaként az NB I-ben. Úgy hozta a sors, hogy most az RKSK-nál kell bizonyítania, de fog ő még magasabb osztályban is szerepelni. A hétvégén mesterhármast ért el az Újpest második csapata ellen.

 

– Gyermekkorodtól kezdve Pápán rúgtad a labdát, itt lettél élvonalbeli labdarúgó, s gólt is sikerült szerezned az NB I-ben. A pápai labdarúgás válsága miatt te is klubot váltottál, s a nyáron a Rákosmenti KSK-hoz kerültél. Miért pont ezt az egyesületet választottad?

– Így igaz. Sajnos Pápán véget ért a profi futball, de remélem, hogy minél előbb ismét minimum nb3-as együttes lesz a városban. Úgy éreztem váltanom kell, hiszen először még úgy tűnt itt Pápán megye 2 es csapat lesz és én úgy éreztem tudok erősebb osztályban is szerepelni. Először nb2 es csapatban gondolkoztam, de erre a fiatal szabály miatt kevés esély mutatkozott. Én ebből pont kiestem, hiszen 1994-es születésű vagyok, és az 1995-ös vagy annál fiatalabb játékosért kapnak támogatást a klubok. Így érthető, hogy fiatal játékosokat keresnek. Volt egy ajánlatom az nb1-ből, de ott is először azt kérdezték, hogy mikor születtem. Aztán jött a megkeresés Halgas Tibortól, hogy mi lenne, ha az RKSK játékosa lennék. Akkor még volt kb. 3 hét a bajnokság kezdéséig, úgyhogy még vártam hátha lesz nb2 es ajánlatom. Aztán Tóth Bálint is hívott, akkor még ő volt a vezetőedző. Vele már dolgoztam együtt Pápán is. Végül másfél héttel a bajnokság kezdete előtt felutaztam Pestre megnéztem milyen a csapat, edzettem pár napot, majd az MTK ellen egy edzőmeccsen is pályára léptem. Nagyon jól éreztem magam, a csapattársak is nagyszerűek és nem akartam a végtelenségig várni, minél előbb be akartam illeszkedni, illetve a bajnokság első meccsén már pályára akartam lépni, így végül az RKSK játékosa lettem.

– Úgy tűnik, hogy nem döntöttél rosszul, hiszen az eddigi tíz forduló alatt hét gólt sikerült szerezned, mellyel jelenleg a hetedik helyen állsz az NB III Keleti csoportjának góllövőlistáján. Azt hiszem, hogy ha továbbra is ilyen eredményes leszel, akkor nem sokáig maradsz a harmadosztályban.

– Én is úgy érzem, hogy jól döntöttem. Az elején kellett pár meccs mire elkaptam a fonalat, ez egy kicsit bosszant, de most már csak előre tekintek. Próbálok jó teljesítményt nyújtani a következő mérkőzéseken, és góllal vagy gólpasszal hozzájárulni a csapat sikeréhez. Természetesen szeretnék ismét az élvonalban futballozni, de az még a jövő zenéje. Most arra koncentrálok, hogy jó teljesítményt nyújtsak, amivel segíteni tudom a csapatot.

– Szombaton 9-0-ra vertétek az Újpest fakót. Tartalékos volt a tartalékcsapat, vagy ti voltatok ennyire jók? Mi történt pontosan?

– Igen, lehet mondani, hogy tartalékosak voltak. Mégis azt mondom, hogy az Újpest ellen sikerült 9 gólt szereznünk. Úgy gondolom, hogy most összeért a csapat. Keményen dolgozunk az edzéseken ennek most meg lett az eredménye. Nagyon jól játszottunk és nagyon jól használtuk ki a helyzeteinket. Ennek köszönhető ez a nagyarányú győzelem.

– Ezen a meccsen a 2. és a 18. perc között klasszikus mesterhármast értél el. Hogyan estek góljaid?

– Ezen a találkozón centert játszottam. Már az elején észrevettem, hogy az Újpest nagyon feltolja a védekezést. Az első gólomnál a védők vonalából indulva kaptam tökéletes labdát Kiss Robitól, amit aztán elhúztam a kapus mellett és begurítottam az üres kapuba. A második gólom egy beadás után született. Akkor Molnár Tamás adott be nagyszerűen, én pedig a rövidről a hosszú sarokba fejeltem. A harmadik gól egy kapu előtt kavarodás után született. Én kapcsoltam leghamarabb és a kapuba lőttem a labdát.

– Véber György a 7. fordulóban vette át az RKSK irányítását, s úgy tűnik, hogy egyre inkább összeáll a csapat. A feljutó helyektől jelentős a lemaradásotok, de azért még nagyon sok meccs van hátra, s ha ilyen játékot tudtok produkálni, akkor… Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?

– Véber György érkezésével megváltozott a csapat játéka. Gyors, rövid passzos játékot játszunk. Mindenki tudja, hogy az adott posztokon hogyan kell helyezkedni. Keményen dolgozunk, ennek most meg lett az eredménye. Az első 4 helyezettel szemben van némi lemaradásunk, de pozitívak vagyunk, előre tekintünk. A bajnokság végén az első háromban szeretnénk lenni és úgy gondolom, hogy erre van is esély. Kitűnő játékosok alkotják a keretet, remélem sikerül elérni a célunkat.

Szécsi József